SJEDNICA VLADE

Premijer Plenković potvrdio: ‘Danas ćemo opet imati više od 3000 novozaraženih‘

‘Ako želimo izbjeći novo pooštravanje mjera, važno je naše ponašanje. To je fizička distanca, nošenje maski i manje druženja‘
Andrej Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

U tijeku je sjednica vlade RH na čijem je početku premijer Plenković podsjetio kako je jučer predstavljena Razvojna strategija koja je poslana u javno savjetovanje, javlja N1.

'Očekujemo doprinos svih. Oporba će imati prigodu dati svoje sugestije', kazao je.

'Što se tiče sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost, jučer popodne predstojnik mog ureda poslao je Uredu predsjednika s ponudom da se sastanak održi sljedeći petak, 20. studenog. Termini koje smo predložili prošli tjedan su propali jer nam nisu dogovorili', rekao je premijer.

Što se tiče epidemije, Plenković je kazao kako mu je ministar Beroš javio da će i danas broj novozaraženih prijeći 3000 te je još jednom apelirao na građane da poštuju mjere.

'Ako želimo izbjeći novo pooštravanje mjera, važna je osobna odgovornost i naše ponašanje. To je fizička distanca, nošenje maski, drugo je socijalna distanca što znači manje prijateljskih i rodbinskih druženja. To nisu velike žrtve kad to usporedimo sa žrtvom naših zdravstvenih djelatnika', rekao je premijer.

'Imamo situaciju pod kontrolom premda broj hospitaliziranih raste, ali imamo dovoljno respiratora', dodao je.

'Situacija s epidemijom ne izmiče kontroli, ali to ne znači da se možemo opustiti, naprotiv. Opustimo li se, situacija se može pogorštati', rekao je premijer, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:22