ANALITIČAR PUHOVSKI

Premijer Plenković zasjenio je sve ostale govornike, čak i neki članovi Vlade ostali su začuđeni

‘Premijer i predsjednik kao da su zamijenili mjesta - Plenkovićev govor bio je u duhu onoga što bismo mogli očekivati od Milanovića‘
 Denis Lovrovic/AFP

Politički analitičar Žarko Puhovski usporedio je današnje govore premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića istaknuvši da je premijer zasjenio sve ostale govornike te da su čak i neki članovi Vlade ostali začuđeni.

- Premijer Plenković održao je dobar i mudar govor i njime zasjenio sve ostale govornike, a predsjednik Milanović pozivao se na Tuđmana. Premijer je pokazao da je ispred, u 21. stoljeću. Premijer i predsjednik kao da su zamijenili mjesta - Plenkovićev govor bio je u duhu onoga što bismo u boljim danima mogli očekivati od Milanovića.

Ni premijer ni predsjednik države vjerojatno ne bi priznali da su se odmaknuli; Plenković od Tuđmana, kad bismo analizirali Tuđmanov i njegov govor vidjeli bismo da je riječ o dva svijeta, a Milanović se, pak, preokrenuo i okrenuo Tuđmanovoj retorici, napadajući ovih dana i međunarodni sud i uspio je postići da u Kninu, i da je bilo javnosti, nije bilo opasnosti da ga izvižde.

Plenkovićev govor je važan zbog multiperspektivnosti, govorio je o velikoj pobjedi Hrvatske kroz dvije perspektive, kad takvu poziciju zauzme premijer, to je važna činjenica. Čak su i neki članovi Vlade ostali začuđeni. Žalosno je što mu Boris Milošević nije pljeskao, a Milanović ga je svesrdno podržao, kad je vidio da ga ne može nadvisiti - rekao je Puhovski za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:24