SJEDNICA VLADE

Premijer se pohvalio: ‘U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822‘

Plenković kaže da je Hrvatska ispunila 157 kriterija iz NPOO-a te da smo među zemljama koje su dobile najviše sredstava i najbrže provode reforme

Premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu sjednice Vlade pohvalio se postignućima, primjerice, najboljim kreditnim rejtingom Hrvatske koji joj je dodijelila agencija Fitch.

"Potvrdili su naš najviši investicijski rejting do sada i pozitivne izglede za daljnje povećanje rejtinga, to je potvrda odgovornog vođenja javnih financija i kvalitetnog kriznog upravljanja. U ponedjeljak ćemo zaprimiti uplatu četvrte ratu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti od 162 milijuna eura, a uputit ćemo zahtjev Europskoj komisiji za isplatom nove rate od 822 milijuna eura", rekao je u uvodnom dijelu premijer dodavši da je Hrvatska ispunila 157 kriterija iz NPOO-a te da smo među zemljama koje su dobile najviše sredstava i najbrže provode reforme.

Čestitao je i Ramazanski bajram svim vjernicima muslimanske vjere, piše Dnevnik.hr.

Država će pomoći poljoprivrednicima koji su mlađi od 40 godina i koji se nalaze u registru poljoprivrednika najmanje godinu dana da unaprijede uvjete stanovanja, a u tu svrhu osigurano je milijun eura. Sredstva će biti raspodijeljena onim jedinicama lokalne samouprave koje su donijele programe potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika. Za program kompenzacijskih mjera potpore depopuliranim područjima osigurano je još četiri milijuna kuna, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:35