SMJENE DO KRAJA GODINE

Premijerka teško nalazi kandidate za rekonstrukciju Vlade: Pjer Šimunović odbio Kosor, Obuljen umjesto Biškupića?

S obzirom na pregovore s koalicijskim partnerima, do smjena bi moglo doći do kraja godine
 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREB - Razgovori o rekonstrukciji Vlade premijerke Jadranke Kosor s koalicijskim partnerima su završeni, koliko ja znam. Nismo razgovarali o imenima, i to ostavljamo HDZ-u jer je riječ o njihovim ministrima. Ja sam, uime SDSS-a, zatražio da promjene u Vladi ne budu kozmetičke, nego supstancijalne i da novi ljudi budu nositelji nove politike ove Vlade - rekao nam je jučer potpredsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac .

S obzirom na premijerkine razgovore s koalicijskim partnerima, to znači da bi do smjena u Vladi doista moglo doći do kraja godine.

Izvanredna sjednica

No, premijerka Jadranka Kosor ima ozbiljan problem - željela bi promijeniti četiri ministra u svojoj Vladi, zna i koje, ali bi takav njezin plan mogao ostati nerealiziran jer još nije našla kandidate za nove ministre. To nam je otkrio jedan visoko pozicionirani izvor iz HDZ-a, koji tvrdi da je zasad neizvjesno hoće li se do Nove godine održati izvanredna sjednica Sabora radi rekonstrukcije Vlade.

Četiri ministra

Predsjednik Sabora Luka Bebić jučer ništa nije znao o izvanrednoj sjednici Sabora radi promjena u Vladi.

- U javnosti se o tome priča, ali ja nemam službenu najavu, pa o tome ne mogu govoriti - izjavio je Bebić.

Izvori iz HDZ-a, međutim, ponavljaju da će do rekonstrukcije Vlade doći ako uspiju naći kadrove koji će zamijeniti ministre na odlasku. Navodno je čak i nekim HDZ-ovim zastupnicima, koji su nekada bili ministri, nuđeno da uđu u Vladu jer premijerka ne može pridobiti za ministarsko mjesto nikoga od stručnjaka izvan stranke.

Cijeli tekst možete pročitati u današnjem izdanju Jutarnjeg lista, str.5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:11