ODGOVARA KRITIČARIMA

Premijerka u Slavonskom Brodu nahvalila rad Vlade, ali za novinare nije imala vremena

Izostao je odgovor na tvrdnje Damira Polančeca da je vrh HDZ-a znao za ugovor s MOL-om.
 Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Današnji događaj odgovara najbolje onima koji često pitaju radi li se nešto na planu gospodarskog oporavka, radi li se nešto u programu investiranja, radi li se nešto na osnaživanju hrvatskog gospodarstva kako bismo gospodarski snažniji postali 28. članica EU. Mislim da danas dajemo odgovor na najbolji način - kazala je premijerka Jadranka Kosor u Holdingu Đuro Đaković gdje je nazočila,s resornim ministrima Popijačem, Kalmetom i Božinovićem, svečanom potpisivanju ugovora između Holdinga kao voditelja konzorcija i s Jadranskim naftovodom o izgradnji triju spremnika za naftu na lokaciji Omišalj na otoku Krku.

Posao je vrijedan 218,7 milijuna kuna i spremnici moraju biti napravljeni za 20 mjeseci. Ovom prilikom popisan je i Protokol o pokretanju aktivnosti radi zajedničkog osnivanja trgovačkog društva za najam teretnih, te obavljena svečana primopredaja 37 teretnih vagona od 100 naručenih, investicija vrijedna 83 milijuna kuna.

Na kraju, premijerka nije imala vremena za novinarska pitanja tako da je i izostao odgovor na tvrdnje Damira Polančeca da je cijeli vrh HDZ-a još 2008. znao sve o dogovoru i sklapanju štetnog ugovora kojim se predaju upravljačka prava Mol-u nad Inom.

No, zato je premijerka u službenom dijelu razgovora naglasila da su, kada se govori o likvidnosti ili nelikvidnosti, rokovi za isplatu smanjeni za 72 na 42 dana. Kosor je naglasila kako je Vlada uspjela osnažiti javna poduzeća koja su otvorila nove prostore za investicije i da program u velikom projektu velikih investicija koje su najavljene postane program gospodarskog oporavka.

- Podsjetit ću da je to veliki paket težak otprilike 14 milijardi eura i da ga do sada u svim etapama, koje smo najavili (prva dva tromjesečja), ostvarujemo prema planu i da ćemo uskoro predstaviti i nove projekte koji će se realizirati tijekom ove godine u različitim fazama - kazala je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:01