POVRATAK NA POSAO

Premijeru i ministrima završava godišnji: Na prvoj sjednici Vlade nakon odmora o koroni i sezoni

Ministri uglavnom očekuju, neslužbeno doznajemo, da bi ova sjednica Vlade mogla biti nešto opuštenija
 Goran Mehkek/Cropix

Ovaj tjedan završava godišnji odmor za Vladu koja bi se na sjednici na Markovu trgu trebala sastati u četvrtak. Posljednju sjednicu, i to drugu, Vlada je održala uživo 30. srpnja, a u međuvremenu su imali i dvije telefonske sjednice, pa bi ovo trebala biti peta sjednica od početka rada ove Vlade.

Zasad još nije poznato što bi se konkretno trebalo naći na dnevnom redu, ali vjerojatno će se Vlada opet, kao i na posljednjoj sjednici u srpnju, baviti informacijama o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim uz koronavirus u Hrvatskoj.

Ministri uglavnom očekuju, neslužbeno doznajemo, da bi ova sjednica Vlade mogla biti nešto opuštenija te da se na dnevnom redu ne bi trebale naći točke od velikog značaja.

- Mislim da će i premijer Andrej Plenković doći u četvrtak samo na sjednicu, pa da će se vratiti u Opatiju kako bi još barem nekoliko dana proveo s obitelji - rekao nam je naš sugovornik iz Vlade.

Sigurno bi se među temama mogla naći i ova turistička sezona o kojoj je ministrica Nikolina Brnjac ovih dana govorila gostujući na RTL-u.

“Mi danas imamo oko 760.000 turista. Uz domaće, najviše turista je iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije. Redovito kontaktiramo kolege iz svih tih država i izvještavamo kakva je situacija. Njima je bitno da znaju kakva je situacija po županijama. Zasad nemamo nikakvih problema da bi Nijemci bili pozvani da se vrate natrag baš zato što redovito komuniciramo. Mi izmjenjujemo brojke.

Oni znaju da je najviše zaraženih u Zagrebu, Vukovarsko-srijemskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji”, kazala je ministrica Brnjac. Nakon stavljanja Hrvatske na crvenu listu pojavili su se, naime, komentari da su pojedine države ljubomorne na naše turističke rezultate. Ministrica Brnjac je odgovorila da ne bi izlazila s takvim optužbama. Istaknula je i da je svima u interesu da školska godina počne redovito bez odgađanja.

Za to vrijeme mnogi u Zagrebu također željno iščekuju da Vlada počne s radom te donošenje Zakona o obnovi nakon potresa, on se, kako je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat nedavno rekao gostujući na RTL-u, ne bi trebao naći na ovoj sjednici Vlade, već na onoj planiranoj za 27. kolovoza.

“Zakon je spreman za drugo čitanje, poslan je u institucije koje moraju dati svoja mišljenja i onda ga možemo pustiti na Vladu. Vjerujem da će biti spreman za sjednicu Vlade 27. kolovoza. Zakon ima određena poboljšanja koja smo kroz prvo čitanje akceptirali i set primjedbi koje je dala struka unijeli smo u zakon”, rekao je ministar Horvat na RTL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:48