TUŽNA VIJEST

Preminula omiljena HRT-ova novinarka, godinama se borila s teškom bolešću

Na Radio Osijeku provela je više od 30 godina, a od 2013. godine izvještavala je o gospodarskim temama

Sanja Račić

 Emica Elvedji/Cropix

U 55. godini preminula je dugogodišnja novinarka Radija Osijek, Sanja Račić, piše HRT. Eter je napustila prije pet godina kad je doznala da boluje od teške bolesti. No umjesto predaje, uz hrabru bitku protiv bolesti, uplovila je i u poduzetničke vode i izrađivala unikatni nakit uz koji je stekla i nove obožavatelje.

Na Radio Osijeku provela je više od 30 godina. Počela je nakon srednjoškolskih dana kao vanjska suradnica, ratna reporterka i radijska voditeljica u najtežim vremenima Domovinskog rata, a od 1994. godine bila je i stalno zaposlena na Radio Osijeku. Godinama je pratila kulturna događanja, uređivala i vodila brojne emisije o kulturi, a njezin pristup radijskom programu, voditeljski šarm i toplinu u komunikaciji prepoznavali su i cijenili brojni slušatelji i suradnici koji su voljeli s njom surađivati.

Od 2013. godine Sanja je izvještavala o gospodarskim temama i uređivala emisiju Puls Slavonije i Baranje, a jedno je vrijeme bila i reporterka emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ i drugih emisija Hrvatske televizije.

Njezini neutješni kolege kažu kako će se zauvijek sjećati njenog osmijeha, vedrine i topline kojom je plijenila pozornost i u vrijeme najtežih radijskih poslova i posebice u vremenu u kojem je odlučila boriti se za život na način na koji mnogi ne bi imali ni snage ni hrabrosti.

Posljednji ispraćaj Sanje Račić bit će u srijedu, 9. kolovoza, u 14 sati na osječkom Gornjogradskom groblju - Svete Ane, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:25