OGLASILI SE IZ ZARAZNE

Preminula rodilja s covidom imala je 42 godine: ‘Došlo je do multiorganskog zatajenja‘

Ravnateljstvo Zarazne u službenom je priopćenju iznijelo detalje o zdravstvenom stanju preminule rodilje

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Ilustrativna fotografija

 Boris Kovacev/Cropix

Ranije danas objavljeno je kako je u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević preminula rodilja koja je imala Covid i bila priključena na ECMO uređaj, tzv. 'umjetna pluća'.

O slučaju su se sad službenim priopćenjem, u kojem su iznijeli detalje o zdravstvenom stanju preminule rodilje, oglasilo i Ravnateljstvo Zarazne.

- Sa žaljenjem priopćavamo da je danas, 2. studenog, preminula bolesnica rođena 1979. godine, koja je nakon učinjene hitne sekcije i dovršetka trudnoće premještena u našu Kliniku zbog COVID-19 pneumonije i teškog zatajenja kardiorespiratornog sustava, pišu iz Zarazne.

- U našoj ustanovi je započeta izvantjelesna oksigenacija (ECMO). U daljnjem tijeku boravka dolazi do multiorganskog zatajenja te bolest usprkos poduzetim mjerama liječenja završava smrtnim ishodom, zaključuju.

Iz Klinike su obitelji preminule izrazili iskrenu sućut.

Iz Zarazne su ranije, također službenim priopćenjem, potvrdili da je u toj bolnici preminula i beba stara 23 dana, no u tom slučaju još uvijek nisu potvrdili neslužbene informacije do kojih su došli mediji - da je beba također bila zaražena Covidom.

- Dana 30.10., u Klinici za infektivne bolesti “Dr.Fran Mihaljević“, preminulo je dijete staro 23 dana. Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku, poručilo je Ravnateljstvo Klinike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:13