VANJA DUKIĆ

Preminula sportašica koja se lavovski borila protiv karcinoma dojke, njezina borba trajala je 13 godina

S teškom dijagnozom suočila se već u 24. godini, no na kraju je, nažalost, izgubila dugogodišnju tešku bitku s karcinomom
Vanja Dukić
 Facebook

Nakon dugogodišnje teške bitke s karcinomom dojke, preminula je 37-godišnja sportašica Vanja Dukić, koju je najšira javnost zapamtila po tome što je lani na pozornici Sajma sporta u Poreču skinula plavu periku i dobila gromoglasni pljesak u znak podrške.

"Ne dam da me bolest definira i unatoč tome što opet idem na kemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta tjedno aktivno vježbam" - ispričala je Vanja, koja je postala uzor mnogima u borbi i stavu, piše Slobodna Dalmacija.

S teškom dijagnozom suočila se već u 24. godini, uspješno je operirana te je nastavila aktivan život i trenirala. Kontrolirala se redovito, svakih šest mjeseci, i sve je bilo u redu do listopada 2019. godine, kad joj se rak vratio u još agresivnijem obliku.

Nastale su brojne metastaze te je ponovno krenula na kemoterapije. Nastavila je trenirati, a velika joj je želja bila nastupiti na Državnom natjecanju u body buildingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 23:18