LOKALNI STOŽERI

Preminule dvije osobe, velik broj zaraženih u Slavoniji, a stigli su i podaci za Zagreb i Split

Jučer smo imali 108 novih slučajeva, od čega je čak 40 slučajeva zabilježeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a dvije su osobe umrle
KBC Rijeka (ilustracija)
 
 Srdjan Vrancic/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je jučer da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je čak 40 slučajeva zabilježeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a dvije su osobe preminule.

O novim podacima Stožer će izvijestiti u 14 sati, a tijekom jutra županije izvještavaju o stanju s oboljelima od koronavirusa.

Požeško-slavonska županija - 2

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji bilo je 70 uzoraka, od kojih su dva pozitivna. Ukupno je testirano 3388 uzoraka. Trenutno imaju 34 aktivna slučaja zaraze Covidom-19. U kućnoj izolaciji nalazi se 34 osoba. U samoizolaciji se nalazi 100 osoba.

Virovitičko-podravska županija - 0

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od Covida-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 32 osobe, čime je broj testiranih, na području VPŽ, od početka epidemije narastao na 1.924. Od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo koronavirusom.

Osječko-baranjska županija - 7

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo u Osječko-baranjskoj županiji testirano je 205 uzoraka, od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus. Svih sedam osoba evidentirano je u Ispostavi Osijek Zavoda za javno zdravstvo.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane tri osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 36 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je četvero na respiratoru.

Zadarska županija - 1

Jedna je novooboljela osoba od koronavirusa na području Zadarske županije u zadnja 24 sata. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Zadra čija se kretanja i kontakti utvrđuju, javlja Zadarski.hr.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 111 uzoraka. Na Covid 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su četiri pacijenata. U samoizolaciji je 237 osoba.

Istarska županija - 11

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 164 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 11 pozitivnih.

Kod 3 osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, a 4 su uvezena slučaja. Za 4 osobe u tijeku je epidemiološka obrada.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1925. godište, s više kroničnih bolesti.

Izliječena je jedna osoba, a u mjerama samoizolacije nalaze se 302 osobe.

- Štićenica doma umirovljenika je preminula, i to iz samoizolacije je bila došla u bolnicu, i tu isto očekujem lagano smirivanje situacije. Tamo je jedan dio ljudi u samoizolaciji, radi se o ljudima visokih godišta, gospođa je bila 1925. godište i imala je niz drugih bolesti, naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, prenosi HRT.

Brodsko-posavska županija - 5

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. Četiri pozitivne osobe bile su sudionici na jednoj svadbi održanoj izvan Brodsko-posavske županije na kojoj je potvrđeno više zaraženih osoba. Jedna je osoba kontakt već ranije potvrđene pozitivne osobe.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 55. Trenutno su hospitalizirane 3 osobe (jednako kao i prethodni dan).

Vukovarsko-srijemska županija - 27

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, a zaključno do 8 sati, novih pozitivnih na Covid-19 je 27 osoba.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 286, od kojih je 84 osoba izliječeno.

Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog Covida.

Sisačko-moslavačka županija - 3

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti Covid-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Grad Zagreb - 10

U Gradu Zagrebu je 10 novih pozitivnih bolesnika. Aktivnih slučajeva zaraze u Zagrebu je u ovom trenutku 268, javlja Dnevnik.hr.

Splitsko-dalmatinska županija - 8

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 323 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 8 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju.

Od 8 novooboljelih osoba njih 5 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 3 osobe epidemiološki obrađuju. 510 osoba nalaze se u samoizolaciji.

Zagrebačka županija - 3

Na području Zagrebačke županije do četvrtka do 11 sati evidentirane su 234 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više.

Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj. Do sada su ukupno izliječene 173 osobe, a 10 ih je preminulo.

Šibensko-kninska županija - 2

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti Covid-19.

Radi se o mlađoj muškoj osobi iz Bilica, kontaktu ranije oboljelog, te o ženskoj osobi srednje životne dobi s dvojnim državljanstvom, Republike Hrvatske i Republike Srbije, koja boravi u Kninu, izvijestili su u četvrtak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Međimurska županija - 0

Na području Međimurske županije od jučer je uzeto 11 uzoraka te su svi obrađeni nalazi negativni. Međimurje je 30 dana bez novooboljelih osoba te je 7. dan korona free županija.

Karlovačka županija - 1

U Karlovačkoj županiji u zadnja 24 sata testirano je 77 osoba na prisutnost virusa COVID-19. Utvrđen je jedan pozitivan nalaz. Radi se o mlađoj ženskoj osobi s područja Ogulina, koja je kao kontakt pozitivne osobe od prije bila u samoizolaciji.

Trenuto je u Općoj bolnici Karlovac hospitalizirano 5 Covid pacijenata i svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

Dubrovačko-neretvanska županija - 1

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Metkovića koja se zarazila izvan Hrvatske. Izliječene su 3 osobe.

Ukupno su hospitalizirane tri osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5546 uzoraka.

Krapinsko-zagorska županija - 1

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 novozaražena osoba, dok je jedna osoba ozdravila. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13. U
samoizolaciji se nalazi 57 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:52