PODLEGAO OZLJEDAMA

PREMINUO BRUTALNO PRETUČENI PREDSTAVNIK SRBA Napadač nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo

 
Radoje Petković
 Facebook

Istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković izgubio je bitku za život i podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu, objavljeno je na Facebook stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, građevinski poduzetnik brutalno je pretučen krajem travnja ispred jednog kafića na području općine Viškovo, a zadnjih nekoliko tjedana bio je u komi u KBC-u Rijeka, a prognoze su bile loše.

Napadač Ilija Glavić (49) u istražnom je zatvoru, a Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci potvrdilo nam je da ga istražuje zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. No, za sada, u DORH-u ne odgovaraju ide li istraga u smjeru toga da je Glavić Petkovića napao zbog njegova nacionalne pripadnosti.

Sumnja da je napad bio motiviran nacionalnom nesnošljivošću pojavila se nakon što je otkriveno da se Ilija Glavić nalazi na popisu osumnjičenih za ratne zločine na području Republike Srpske, koji je izradio Centar za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske.

Podsjetimo, napad na Petkovića dogodio se 24. travnja oko 17.15 sati na parkiralištu pored kafića 007 u Stuparima na području općine Viškovo. Vrlo je malo informacija o tome što se konkretno dogodilo uoči samog napada, s obzirom na to da svjedoci nisu skloni pričati, a prema priopćenju koje je izdao DORH, Petković i Glavić prvo su se sukobili u ugostiteljskom objektu, nakon čega je Petković pokušao otići. Glavić, koji je odmah nakon napada uhićen, s obzirom na šutnju svjedoka vjerojatno ne bi bio ni detektiran kao napadač da nije bilo nadzorne kamere koja je snimila premlaćivanje.

Prema DORH-u, Glavić je Petkovića sustigao i povukao rukom prema sebi te mu zadao udarac šakom u lice. Kada je Petković počeo padati, Glavić ga je pridignuo te ponovio udarac od kojeg je žrtva pala na tlo. Nakon što se uspio dignuti, nasilnik je ponovo krenuo prema njemu te mu zadao još jedan udarac šakom u lice. Petković je tada pao, ostavši bez svijesti, no Glavić ga je nastavio tući. Nesretni Petković je zadobio krvarenje u mozak te niz hematoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:59