FRA BRANKO LIPŠA

Preminuo omiljeni zagrebački župnik: ‘U kratkom je vremenu ostavio veliki trag‘

Za svećenika zaređen 1995. godine u Zagrebu, nakon toga na službi u Varaždinu deset godina, pa u Osijeku šest godina
 Facebook/Župa sv. Leopolda Mandića Zagreb-Dubrava

Fra Branko Lipša, član Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića i dekan Remetsko-dubravskog dekanata, preminuo je u petak 3. studenoga u 55. godini života, nakon kratke i teške bolesti, u bolnici u zagrebačkoj Dubravi, izvijestila je Hrvatska kapucinska provincija.

Rođen je 1968. godine u Varaždinu, u red kapucina odlazi nakon osnovne škole. Bio je redovnik Hrvatske kapucinske provincije svetoga Leopolda Bogdana Mandića. Za svećenika zaređen 1995. godine u Zagrebu, nakon toga na službi u Varaždinu deset godina, pa u Osijeku šest godina, gdje je bio i zatvorski kapelan. Od 2011. godine vrši službu župnika u župi svetoga Mihaela Arkanđela u Zagrebu-Dubrava, a poslije u župi zagrebačke Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Gornjoj Dubravi, godine 2021. imenovan je i gvardijanom samostana sv. Leopolda.

Župa sv. Leopolda Mandića na Facebooku je objavila tužnu vijest, a brojni vjernici se u komentarima opraštaju od svećenika pišući da će ga "pamtiti kao izuzetno suosjećajnog župnika koji je u kratkom vremenu ostavio veliki trag na župljane".

Pogreb župnika Lipše bit će u utorak 7. studenoga u 14.10 na groblju Miroševac. Misa zadušnica služit će se u 12 sati u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:50