IPAK BEZ SANKCIJE?

Preokret u slučaju ‘Užičko kolo‘: Poništena odluka o izbacivanju kažnjene kadetkinje

Vodstvo policijske akademije ipak je odlučilo ublažiti prethodno najavljenu mjeru izbacivanja
Policijska akademija, ilustracija
 Goran Mehkek/Cropix

Kako javlja RTL, dogodila se promjena u slučaju izbačene kadetkinje Policijske škole "Josip Jović" nakon 'skandala' sa snimanjem užičkog kola.

Podsjetimo, jedna je mlada policajka izbačena nakon što je u javnost izašla snimka zabave s jedne kadetske proslave, a čelništvo institucije bilo je u toj mjeri razljućeno potezom mladih policajaca i policajki da je kadetkinju koja je to sve snimala promptno izbacila iz krovne institucije za obrazovanje policijskih kadrova Republike Hrvatske.

Ipak, čini se da je mjera izbacivanja nakon žalbe poništena od strane načelnice.

"...poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. srpnja 2021. godine, izrekla voditeljica Policijske škole "Josip Jović" te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu", stoji u rješenju Ravnateljstva Policijske akademije.

Mjera je poništena nakon što se zaključilo da je došlo do povrede određenih protokolarnih stavki te se cijela stvar vraća na ponovno odlučivanje. U žalbi kadetkinje stajalo je kako mlada djevojka nije znala da se radi o užičkom kolu te da nije imala ni najmanju namjeru povrijediti čast i ugled institucije policijske škole ili MUP-a.

image
Foto: Rješenje/MUP
Jutarnji List | Web Redakcija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:08