IMAO NOVCE, ALI NIJE DAO ZA PLAĆE

PRESUDA ŠEFU JADRANKAMENA Prva kazna u Hrvatskoj zbog neisplate plaća

Split, 300312.Radnici propalog Jadrankamena iz Pucisca na otoku Bracu koji cijeli dan prosvjeduju po Splitu noc ce provesti ispred zgrade Uzora koja je takodjer bila u vlasnistvu Bruna Oresara kao i Jadrankamena. Radnici napominju kako se nece vratiti na Brac dok se njihovi problemi ne rijese.Na slici: radnici su zauzeli ulaz u zgradu Uzora. Tamo ih obilaze mnogobrojni gradjani Splita noseci im hranu i pice.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić / CROPIX

SPLIT - Bivši direktor "Jadrankamena" Vedran Vilović je zbog neisplate plaće radnicima nepravomoćno osuđen na novčanu kaznu u iznosu većem od 43.000 kuna.

Splitski Općinski sud proglasio ga je jučer krivim jer je 286 radnika bračkog Jadrankamena u prosincu 2011. godine ostavio bez plaće u iznosu većem od 1,3 milijuna kuna iako su oni obavili posao, a tvrtka je imala novca na računu.

Vedran Vilović (57) proglašen je krivim za povredu prava na rad i drugih prava iz rada. Novčanu kaznu mora platiti jer kao predsjednik Uprave trgovačkog društva "Jadrankamen" sa sjedištem u Pučišćima na otoku Braču, protivno odredbama kolektivnog ugovora i Zakona o radu, protekom roka od 15 dana u prosincu 2011. godine nije isplatio neto plaće za studeni.

Inače, ovo je bio prvi slučaj da je protiv nekog direktora bila podignuta optužnica zbog neisplate plaća.

Stečajni postupak na "Jadrankamenom" otvoren je krajem ožujka 2012. godine.

U međuvremenu se Vilović zaposlio u Hrvatskoj gospodarskoj komori kao v.d. direktor Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo s osobnim dohotkom od 13.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:13