ODGOVORNOST ZA NEUSPJEH

PRESUDILA MU DVA UZASTOPNA PORAZA Predsjednik omiškog HDZ-a Škaričić podnosi ostavku

 Ante Čizmić / CROPIX

OMIŠ Predsjednik omiškog odbora HDZ-a Ivan Škarićić najavio je u srijedu da će podnijeti ostavku na tu dužnost jer se smatra odgovornim za neuspjeh stranke na nedjeljnim prijevremenim izborima u Omišu, na kojima je dosadašnji gradonačelnik neovisne liste Grupe birača, Ivan Kovačić, ponovno izabran na tu dužnost, a ne HDZ-ov kandidat Mijo Mimica.

Najodgovornijim za neuspjeh omiškog HDZ-a na nedjeljnim izborima smatram sebe i dopredsjednika omiškog HDZ-a Miju Mimicu, koji je bio kandidat za gradonačelnika i nas ćemo dvojica večeras na sjednici omiškog HDZ-a podnijeti ostavke na stranačke dužnosti ali ćemo ostati članovi HDZ-a, izjavio je u srijedu za Hinu Škaričić.

Priznaje da je izborni rezultat omiškog HDZ-a na prijevremeni izborima u tom gradu bio loš.

Najavljuje da će nakon večerašnje ostavke na sjednici omiškog HDZ-a s takvom odlukom biti upoznat Županijski splitsko-dalmatinski odbor HDZ-a.

Na prijevremenim lokalnim izborima u Omišu u nedjelju, 8. ožujka, održanim zbog neusvajanja gradskog proračuna za 2015. godinu, neovisni kandidat liste Grupe birača Ivan Kovačić osvojio je gotovo 60 posto glasova, a kandidat HDZ-a Mijo Mimica 31,6 posto.

Na izborima za novi saziv omiškoga Gradskog vijeća, koje ima 17 članova, neovisna lista Grupe birača Ivana Kovačića osvojila je u nedjelju devet vijećničkih mandata i sada ima natoplovičnu u Vijeću, dok je lista HDZ-ove koalicije koje je nositelj bio Mijo Mimica osvojila šest vijećničkih mandata.

Na redovitim lokalnim izborima 2013. godine neovisna lista Grupe birača Ivana Kovačića osvojila je tri vijećnička mandata, a HDZ je tada osvojio devet vijećničkih mandata.

Prijevremeni lokalni izbori u Omišu održani su u nedjelju, 8. ožujka, zato što u zakonski propisanom roku, do isteka kalendarske 2014. godine, nije prihvaćen proračun za 2015. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 02:45