NOVI DETALJI

Pretresi na Murteru: Uz Turčinova uhićen i lokalni moćnik, zanimljivo je što ih sve povezuje...

Policija je izvijestila da su obje sumnjičene osobe od kojih je jedna nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini pod nadzorom policije

Obiteljska kuća u kojoj je vršen pretres, zgrada općine i Toni Turčinov

 Nikša Stipaničev/Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix/

Uskok i policija u srijedu su, ne otkrivajući identitete, potvrdili da provode akciju u kojoj je uhićen načelnik Murtera Toni Turčinov osumnjičen za kaznena djela protiv službene dužnosti.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, objavio je Uskok.

image

Zgrada općine

Niksa Stipanicev/Cropix

Policija je izvijestila da su obje sumnjičene osobe od kojih je jedna nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini pod nadzorom policije. Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

image

Obiteljska kuća

Niksa Stipanicev/Cropix

Kako doznajemo, u istom problemu s Turčinovim rano jutros našao se i 44-godišnji poduzetnik Tomislav Pešić kojeg se sumnjiči za poticanje na zloporabu.

Istražitelji naime sumnjaju da je Turčinov namjestio Pešiću natječaj za građevinske radove na Sportskom centru Murter - točnije, radilo se o radovima betonaže. I u njegovom domu te ostalim prostorijama kojima se koristi u tijeku je pretres koji se privodi kraju.

image

Obiteljska kuća

Niksa Stipanicev/Cropix

Jesu li do tog otkrića kriminalisti došli češljajući temeljito oduzetu dokumentaciju još u ljeto prošle godine ili je uslijedila ‘anonimka‘, nije poznato.

Pešića i Turčinova veže i politika, navodi Telegram - naime, načelnik Turčinov na izborima za županijsku skupštinu bio je na listi sadašnjeg župana Marka Jelića, kao i Pešić.

image

Obiteljska kuća

Niksa Stipanicev/Cropix

Telegram također piše kako je Pešić tajnik je malonogometnog kluba Murter, dopredsjednik Udruge za mali nogomet šibensko-kninske županije te predsjednik kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Čista Velika. Vlasnik je turističko-poljoprivrednog obrta Pele.

Što se Turčinova tiče, valja podsjetiti kako se on pod izvidima se našao u srpnju prošle godine nakon otkrića da je 2019. službenom karticom platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji.

image

Obiteljska kuća

Niksa Stipanicev/Cropix

Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

image

Obiteljska kuća

Niksa Stipanicev/Cropix

Nakon izbijanja afere, Turčinov je podnio ostavku na mjesto vijećnika u Županijskog skupštini Šibensko-kninske županije, ali je nastavio obnašati funkciju načelnika Općine Murter-Kornati.

image

Zgrada općine

Niksa Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:35