DIVLJA ZLATNA MLADEŽ

Pretukao umirovljenika: Sin HDZ-ovca terorizira stanovnike Slatine!

Slatinskim policajcima trebalo je punih deset dana da pronađu i ispitaju Tomislava Šimaru

SLATINA - Tomislav Šimara (19), sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i donedavnog vlasnika Slatinske banke, Ante Šimare, zbog nasilničkog ponašanja i učestalih incidenata postao je noćna mora stanovnika Slatine. Time se pošast divljanja zlatne HDZ-ovske mladeži, koja je najizraženija u Karlovcu,ali se vezuje i uz Pitomaču i sina Josipa Đakića, širi i na slatinski kraj.

Prijetnje i cipelarenje

Tomislav Šimara na svom se Facebook profilu hvali da je kumče bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i, kako bi impresionirao prijatelje s te društvene mreže, objavljuje njihovu zajedničku fotografiju s Pantovčaka. Početkom ožujka ove godine, zajedno s nekolicinom prijatelja, pripadnika lokalne “zlatne mladeži”, nanio je teške ozljede (potres mozga, naprsnuće dva rebra) 61-godišnjem Branku Šimunoviću.

Šimara junior i nekoliko njegovih prijatelja, među kojima i Marko Horvat, sin sadašnje predsjednice Uprave Slatinske banke, u noći sa 5. na 6. ožujka u alkoholiziranom stanju u Ulici Vladimira Nazora redom su razbijali koševe za otpatke i vrata na kućama u nizu.

Tako su došli i do Šimunovićeve kuće i na njoj razbili ulazna staklena vrata, a potom se uputili prema obližnjem kafiću Pinta. Vidjevši što se dogodilo, Šimunović je pozvao policiju i uputio se do ulice u blizini, gdje također ima kuću, da vidi je li i ondje nanesena šteta.

Na povratku je naletio na Tomislava Šimaru, Marka Horvata i nekolicinu mladića iz skupine. Kad je Šimaru mlađeg upitao zašto to rade i rekao da je sve prijavio policiji, ovaj ga je napao, srušio na pod i počeo žestoko udarati, prijeteći da će ga ubiti.

Zvijer od 457 konja

Slatinskoj policiji trebalo je deset dana da pronađe i ispita Tomislava Šimaru.

Iako je Šimara mlađi sve to vrijeme divljao po slatinskim ulicama vozeći Mercedes C63 AMG od 457 konjskih snaga, iako kao mlađi punoljetnik ne smije voziti automobil takve snage, policija se pravdala da ga nije mogla pronaći. Kada bi ga i vidjeli u automobilu, kažu, znali su da ga ne mogu stići jer njegov Mercedes, bez problema, razvija brzinu veću od 250 kilometara na sat.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:26