VELIKA TRAGEDIJA

PRETUŽAN KRAJ Umrla majka djevojčice (2) koja je poginula u strašnoj nesreći kod Koprivnice, suprug joj završio u domu za stare i nemoćne

 Facebook

Preminula je Sanela Prispilović, majka čiji je malena djevojčica (2) u listopadu 2016. poginula u strašnoj prometnoj nesreći u Cvetkovcu kod Koprivnice. Nesreća je bila potresla cijelu Hrvatsku i mnogi dobri ljudi nakon toga priskočili su u pomoć toj obitelji. No, sve je na koncu završilo tužno.

Kako se doznaje od rodbine, Sanela je umrla jučer nakon duge i teške bolesti kojoj se, na žalost, nije uspjela othrvati, piše Podravski.hr. Da tragedija bude veća, njezin suprug Željko (42), koji je također teško stradao u prometnoj nesreći, već je mjesecima u domu za starije i nemoćne u okolici Koprivnice. Tamo je smješten zbog lošeg psihičkog i fizičkog stanja nakon pogibije kćerkice.

Njihov sin, dječak (8) koji je kobnog jutra čudom preživio nesreću, već duže živi kod bake i djeda u Lošinju. Ostao je bez majke, ali i oca koji se više ne može brinuti o sebi. Traume i ožiljke zauvijek će nositi u sebi.

Priča o obitelji Prispilović rastužila je i šokirala cijelu Hrvatsku kad je 11. listopada 2016. godine u Cvetkovcu nedaleko od Koprivnice život izgubila dvogodišnja djevojčica, kći Sanele i Željka. Otac se nakon oporavka bio vratio kući, ali s velikom tugom te Sanelinom uzanpredovalom bolesti nije se mogao nositi. Za pogibiju kćeri rekli su mu tek osam mjeseci nakon nesreće, kad su liječnici zaključili da se dovoljno oporavio.

Tog strašnog kišnog jutra na Željka, koji je svoju kćerkicu pokraj prometnice nosio u naručju na putu prema autobusnoj stanici, naletjela je neoprezna tada 21-godišnja vozačica. Kasnije je pravomoćno osuđena na godinu dana zatvora koji joj je zamijenjen radom za opće dobro.

Pokraj njih hodao je tada i Prispilovićev šestogodišnji sin, ali on se u zadnji tren uspio izmaknuti jurećem automobilu. Pokosila ih je s leđa. Malena curica preminula je na mjestu nesreće, a Željko je s brojnim ozljedama završio u komi.

Činilo se kako se poslije dobro oporavlja. Došao je kući i pokušao nastaviti život. No, Sanelina teška bolest psihički ga je slomila, piše Podravski.hr.

Kad smo prije dva mjeseca sa Sanelom zadnji put razgovarali, bilo je vidljivo da je bolest uznapredovala, ali ona ni tada nije gubila nadu da će sa suprugom i sinom, unatoč svemu, opet biti obitelj. Sudbina je, na žalost, htjela drugačije.

Pogreb Sanele Prispilović bit će sutra na mjesnom groblju u Cvetkovcu kod Koprivnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2021 21:17