IZAZOV IVANA TELEBARA

‘Pretvori korake u riječi‘: Traje humanitarna akcija za djecu s teškoćama u razvoju

Iskusni „peregrino“, učitelj i volonter Ivan Telebar zajedno s predsjednicom udruge "Uz tebe sam" Dijanom kreće na Camino de Santiago

Učitelj i volonter Ivan Telebar s predsjednicom udruge ”Uz tebe sam” Dijanom

 Privatni Album/

„Pretvori korake u riječi“ naziv je izazova koji je Ivan Telebar pokrenuo na platformi Čini pravu stvar.

Iskusni „peregrino“, učitelj i volonter Ivan Telebar zajedno s predsjednicom udruge "Uz tebe sam" Dijanom kreće na Camino de Santiago.

Pješački put Camino Primitivo je ruta hodočasničkog Puta sv. Jakova koja se proteže na 320 kilometara – od Ovieda do Santiaga de Compostele. Prehodat će ju u 14 dana, a svoje korake darovat će djeci iz udruge „Uz tebe sam“.

Camino Primitivo („izvorni put“) jedan je od brojnih putova koji vode do Santiaga de Compostele. Ovaj hodočasnički put je i najstariji, njime su kročili hodočasnici iz španjolske pokrajine Asturije u 9. stoljeću, uključujući i kralja Alfonsa II.

Cilj izazova je pokrenuti lavinu dobrih djela te djeci s teškoćama u razvoju dati mogućnost da izraze svoje misli, želje i osjećaje. Naime, neke stvari, koje nama ne predstavljaju nikakav problem poput govora i sporazumijevanja, njima su velik izazov.

Nažalost, kod njih su prisutna višestruka oštećenja te se izražavaju sa svega 30 do 50 riječi, a sve ostale potrebe iskazuju gestama. U tome im uvelike pomažu stručnjaci u Udruzi – logoped i edukacijski rehabilitatori. No, da bi iskoristili svoj puni potencijal i postali samostalniji i neovisniji, hitno su im potrebni digitalni komunikatori.

Za kupnju digitalnih komunikatora potrebno je 5000 eura. Budite i vi uz nas, pratite nas i kroz donaciju iskažite podršku djeci s teškoćama u razvoju.

Donirati možete na platformi Čini pravu stvar (skeniranje barkoda ili kartično plaćanje).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:58