SAGA SE NASTAVLJA

PREVIŠIĆ NE ŽELI OTIĆI!? Svi traže smjenu, istekla mu je dobna granica, ali dekan ne odustaje: 'Nema zakonskih niti moralnih razloga da se umirovim!'

Vlatko Previšić
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

Vlatko Previšić ne želi otići s funkcije dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu, iako mu je istekla dobna granica te uskoro puni 71, a njegove kolege – nezadovoljne metodama rada dekana – traže njegovu smjenu.

- Ne mislim podnijeti zahtjev za umirovljenje jer nema zakonskih niti moralnih razloga da to učinim, izjavio je za Dnevnik HRT-a Previšić. Upitan za komentar mišljenja Ministarstva znanosti, po kojemu u akademskoj godini u kojoj je Previšić navršio 70 (a riječ je o prošloj godini) mora u mirovinu, Previšić odgovorio da je Ministarstvo svojim mišljenjem samo dolilo ulje na vatru.

- To je mišljenje, a ne zakonski akt, dodao je, pozdravljajući informaciju da je Ministarstvo njegov slučaj proslijedilo Inspektoratu rada.

- To mogu samo pozdraviti. Želim da se dokaže da je sve što činim po zakonu i statutu. Mogu dakle samo pozdraviti taj manevar i čekati rezultat, odgovorio je, spominjući da je na djelu politizacija Sveučilišta, kao i Filozofskog fakulteta.

Na insistiranje novinarke Sunčice Findak da objasni kako kani dolaziti na posao na fakultet, na kojemu ga dio kolega očito ne želi te studenti uz podršku profesora najavljuju blokadu; Previšić je odgovorio da će funkcionirati po osnovama zakona i statuta.

Na izravan upit štite li se rektor Boras i Previšić iz nekog posebnog razloga, Previšić odgovara negativno.

- Ne, osim što moramo surađivati. Nemam nikakvih spoznaja o navodno ostavljenim financijskim razlozima, niti u tu priču vjerujem, rekao je.

Za sutra u podne najavljena je izvanredna sjednica Senata Sveučilišta, na kojoj se očekuje rješenje krize na Filozofskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:17