SVI SU ZBRINUTI

Prevrnula se jedrilica blizu Pule, objavljeni detalji dramatične akcije spašavanja petero brodolomaca

Uslijed prevrtanja, tri osobe nalazile su se izvan jedrilice, dok su dvije ostale zarobljene u trupu plovila

akcija spašavanja 17 nautičkih milja od Pule

 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH

U koordiniranoj akciji spašavanja, koja se u subotu u ranim jutarnjim satima odvijala oko 17 nautičkih milja od Pule, spašeno je pet osoba s prevrnute jedrilice.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka zaprimila je 7. svibnja 2022. u 3:28 sati informaciju o prevrnutoj jedrilici "Canarino Furioso" na položaju približno 17 nautičkih milja od Pule, na kojoj se nalazi pet članova posade, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

image

akcija spašavanja 17 nautičkih milja od Pule

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH

U koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave "Tzarevich".

Uslijed prevrtanja plovila, tri osobe nalazile su se izvan jedrilice, dok su dvije osobe ostale zarobljene u trupu jedrilice, zbog čega je Lučka kapetanija Pula organizirala uključivanje ronioca u akciju spašavanja.

Na mjestu pomorske nesreće, tri osobe koje su se nalazile izvan jedrilice spašene su privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda "Tzarevich". Dvije osobe koje su se nalazile u "zračnom džepu" trupa prevrnute brodice spašene su zahvaljujući roniocu.

U ranim jutarnjim satima svih pet osoba prevezeno je u Pulu plovilima Lučke kapetanije Pula i Obalne straže RH, izvan životne opasnosti su i organiziranim prihvatom preuzeti su od strane hitne medicinske pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 23:54