VREMENSKA PROGNOZA

Prevrtljivo proljeće: Tek u srijedu očekujte stabilizaciju vremena. No, neće dugo potrajati...

Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra. Povremene kiše ili pljuskova moglo bi biti na širem riječkom području, u gorju te na zapadu
Kišno vrijeme u Zagrebu
 Damjan Tadic/Cropix

Na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima unutrašnjosti danas će biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima. Moguća je i grmljavina, a u Dalmaciji i na istoku bit će djelomice sunčano i uglavnom suho, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar u unutrašnjosti će biti slab do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno, na srednjem dijelu poslijepodne i jako jugo, a na sjeveru ujutro još i bura.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 16 do 22, u Dalmaciji između 23 i 27 stupnja Celzijeva, javlja DHMZ.

Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević. Povremene kiše ili pljuskova moglo bi biti na širem riječkom području, u gorju te na zapadu unutrašnjosti.

Stabilizacija vremenskih prilika očekuje se u srijedu, a takvo će vrijeme potrajati i tijekom četvrtka. Nova promjena i vjerojatnost za oborinu očekuje se opet u petak, javlja N1.

HAK: Mokri i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici

Mokri su jutros i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici, a smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja Hrvatski autoklub (HAK) koji vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:33