POTRESNA PRIČA

Preživio je rat, rak i tri moždana, a sada je njegova obitelj izgubila sve: ‘Unuk mi je jutros dao 10 kuna...‘

Pred očima Ljube i Antuna vatra je progutala sve što su godinama stvarali

Antun i Ljuba Kedmenec

 Screenshot Rtl/

U manje od pola sata obitelj Kedmenec iz Vinkovaca ostala je bez svega. Pred očima Ljube i Antuna vatra je progutala sve što su godinama stvarali. Najviše žale što njihova djeca i unuka sada nemaju dom u koji se mogu vratiti. Pokušavajući spasiti stvari, umirovljeni je branitelj skoro izgubio život, piše RTL.hr.

- Ja ću se i psihički razboljeti, fizički sam već bolesna, kaže Ljuba, a Antun ju tješi.

- Imaš kuću, nemaš kuću. Volio sam i uređivao i dvorište i vrt, sve. Nema više..., govori Antun.

Sve je nestalo u manje od pola sata.

- Kad sam primijetio, potrčao sam, došao sam do njih, susjed je već bio uzeo crijevo, pokušali smo nešto. Međutim, kako je toplina izuzetno žestoka, naglo se širio taj požar, kaže Marko Lukačević

- Dobili smo dojavu o požaru obiteljske kuće, te smo izašli i zatekli požar u razbuktaloj fazi, te smo pozvali pojačanje tako da je požar ugašen s dva vatrogasna kamiona i pet vatrogasaca, rekao je Krešimir Jelić, zapovjednik JVP Vinkovci.

- Evo što smo spremili, malo svinjokolje, suhomesnatog, sve je izgorilo. Sve je tu, i frižideri. Nemamo ni litru ulja, kilu šećera, ama baš ništa, opisao je Kedmenec ovaj tragični gubitak.

U pomoć je s osnovnim životnim potrepštinama stigao Crveni križ, no to je samo djelić onoga što je obitelji Kedmenec potrebno.

- Isto tako će biti potrebna jedna veća akcija kako bi se ovoj obitelji nadoknadilo ono što su izgubili, a to je krov nad glavom, poručuje Branko Tomić, ravnatelj GD Crveni križ Vinkovci.

Antun, umirovljeni branitelj, preživio je karcinom i tri moždana udara, a živi za svog unuka:

- Svi su me znali u gradu, mene i unuka mog. Kad sam odem na kavu, pitaju me di je unuk? Dao mi je jutros 10 kuna kad sam došao po njega. Kaže, evo ti dida 10 kuna. Strašno, zaplakao je nakon tih riječi Kedmenec.

No, u boli stiže i novi životni motiv, opisuje ipak:

- Sad će mi snaja rodit u 11. mjesecu. Curicu ću imat, princezicu, hvala Vam. Strašno, samo ne vrijedi kukat, ne vrijedi ništa. U današnje vrijeme uvijek u takvim tragedijama kad se dogodi, ova Hrvatska ima veliko srce, poručio je Kedmenec za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:29