POVLAČI SE

Prgomet dao ostavku na mjesto šefa Gradske skupštine, kaže da ima puno obveza kao liječnik

‘Obveze vođenja Klinike u ovim epidemiološkim uvjetima onemogućava mi jednako kvalitetno obnašati ove dvije dužnosti‘
Drago Prgomet
 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) zatražio je u ponedjeljak razrješenje s te dužnost je se želi u potpunosti posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu u KBC-u Zagreb.

Prgomet, koji je predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata na KBC-u Zagreb, u dopisu naslovljenom na predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Kazimira Ilijaša istaknuo je da rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu, posebice u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima.

"Časnu dužnost predsjednika Skupštine grada Zagreba trudio sam se obnašati maksimalno odgovorno. U isto vrijeme rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu. Odgovornost i briga prema bolesnicima, obveze vođenja Klinike, pogotovo u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima te sudjelovanje u međunarodnim znanstvenim projektima, onemogućava mi jednako kvalitetno obnašati ove dvije dužnosti", naveo je u dopisu.

Klub zastupnika HDZ-a zamolio je da, sukladno Poslovniku, pokrene postupak njegova razrješenja s dužnosti predsjednika Skupštine i izbor novoga predsjednika kako bih se u potpunosti mogao posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu.

Na Hinine pozive na mobitel Drago Prgomet se nije javljao, već je Hini poslao taj dopis koji je uputio Klubu gradskih zastupnika HDZ-a.

U Gradskoj skupštini objašnjavaju da se Klub gradskih zastupnika HDZ-a mora sastati i ako se dogovore za razrješenje Drage Prgometa s dužnosti predsjednika Gradske skupštine moraju, sukladno Poslovniku, službeni dopis uputiti u proceduru skupštinske Stručne službe.

"Dok god to ne naprave, Drago Prgomet je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine", ističu u Gradskoj skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2022 16:33