HDZ-ov KANDIDAT ZA ZAGREB

PRGOMET 'Dva mjeseca kampanje za gradonačelnika su mi sasvim dovoljna. Trg maršala Tita? Vodit ću se mišljenjem Vladina Povjerenstva'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet izjavio je u subotu da HDZ nije imao potrebe ranije izlaziti s kandidatima za zagrebačkog gradonačelnika jer su mu dva mjeseca kampanje i više nego dovoljna za dobre rezultate na izborima.

"HDZ nije imao potrebe izlaziti ranije s kandiatima. HDZ-u su i više su nego dovoljna dva mjeseca kampanje", odgovorio je Prgomet u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna" na tvrdnje voditeljice da je HDZ očito imao problem s izborom kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Vezano za sastavljanje kandidacijskih lista, naglasio je da će Gradski odbor HDZ-a donijeti odluku o tome, a da će on inzistirati da na listama bude novih ljudi i da se ne dupliraju funkcije.

Upitan za odnos prema aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, kao i za komentar na tvrdnje da su ga mnogi smatrali kandidatom HDZ-a, Prgomet je ocijenio da su takvi stavovi čudni te poručio da Bandić u 16 godina nije imao tako jaku konkurenciju kao sada.

Naglasio je i da on sam nikada nije bio u 'dealovima' te je izrazio uvjerenje da će simpatizeri HDZ-a glasati za njega.

Svejedno mi je koji će protukandidat biti u 2. krugu

Svejedno mu je, kaže, tko će se kao protukandidat naći s njim u drugom krugu lokalnih izbora.

Iako, ističe Prgomet, iskustvo njegovih protukandidata koji su godinama u gradu, ima prednost, rekao je da će vođenje grada crpiti iz svog političkog iskustva i organizacijskih sposobnosti.

"Posao gradonačelnika je odabrati dobar tim, oni moraju biti vrhunski u poslu kojim se bave i za što su zaduženi", poručio je.

Bandićev prijedlog o uvođenju zastupnika manjina u Skupštinu je politikantski

Bandićev prijedlog o uvođenju šest zastupnika manjina u Gradsku skupštinu ocijenio je kao teško i štetno politikanstvo, ustvrdivši da se radi o getoiziranju nacionalnih manjina.

"Bandić je napravio dobre stvari, a mogao je i bolje. Nećemo se baviti s njime u kampanji", dodao je.

S obzirom da mu mnogi simpatizeri HDZ-a, kao i članovi, prigovaraju za političku prošlost – odlazak iz HDZ-a, osnivanje Mosta, potom Hridi, a potom i povratak u HDZ, Prgomet je poručio da ne bježi od svoje političke prošlosti.

"Želio sam pokazati da se bez velike stranke može uspjeti", rekao je.

O preimenovanju Trga maršala Tita naglasio je da će pričekati odluku Povjerenstva koje je Vlada osnovala kako bi se društvo odredilo prema simbolima totalitarnih sistema, te da će je HDZ potom primijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 20:37