UTVRDA HDZ-OVACA

Prgomet i sin Luke Bebića kupili ekskluzivne stanove u srcu Zagreba

U stambeno-poslovnom kompleksu tvrtke VMD Promet, na uglu Vrbanićeve i Tuškanove ulice u Zagrebu, ekskluzivne stanove kupili su brojni poznati Hrvati, a među njima se ističu Drago Prgomet , zamjenik predsjednika HDZ-a, te Ante Bebić, sin Luke Bebića i suvlasnik tvrtke B1 plakati.

Drago Prgomet, zajedno sa suprugom Sanjom, posjeduje peterosobni stan na četvrtom katu zgrade u Tuškanovoj 39 veličine 130 četvornih metara, vrijednog oko 2,8 milijuna kuna.

U zemljišnim knjigama vidljivo je da je stan kupljen kreditom, pa je nekretnina opterećena hipotekom od oko 1,5 milijuna kuna.

Ostatak vrijednosti stana najvjerojatnije je plaćen u gotovini.

Drago Prgomet ugledni je zagrebački liječnik s dobrim primanjima. U zadnjoj imovinskoj kartici koju je predao Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa 2003., dok je bio zastupnik u Saboru, naveo je da zajedno sa suprugom posjeduje stan veličine 83 četvorna metra u Zagrebu te jednu trećinu manjeg stana u Slavonskom Brodu.

Ante Bebić, bogati sin bivšeg HDZ-ova predsjednika Sabora, sa suprugom u suvlasništvu ima peterosobni stan od 153 četvorna metra na četvrtom katu zgrade u Vrbanićevoj 26, vrijedan oko 3,3 milijuna kuna.

Stan nije opterećen hipotekom. Obitelj Bebić poznata je po tome što posjeduje brojne vrijedne nekretnine. Ante Bebić pod lupu javnosti došao je 2010. kada su ga susjedi u Tisnome optužili da gradi vilu vrijednu gotovo pola milijuna eura bez dozvole. Luksuznu nekretninu tamošnji stanovnici nazivaju “Vila Teheran” jer podsjeća na zgradu američkog veleposlanstva u Iranu.

Obitelj Bebić, među ostalim, posjeduje i stan na zagrebačkom Ružičnjaku od 126 četvornih metara koji vrijedi oko 460 tisuća eura, a prodali su stan u Petrinjskoj od 93 kvadrata.

Ukupna vrijednost nekretnina obitelji Bebić je oko 10 milijuna kuna.

Stanove su u VMD-ovoj zgradi kupili i bivši poznati nogometaš Sejad Halilović, košarkaš Gordan Giriček, direktor u Oktal Pharmi Vlatko Perić te direktor RRiF Plusa Miroslav Buzadžić, a cijeli šesti kat, odnosno stan veličine 230 metara četvornih, u vlasništvu je Borisa Sakača, poznatog informatičkog stručnjaka i savjetnika Međunarodnog olimpijskog odbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:00