ODLUKA SKUPŠTINE

PRGOMET POTVRDIO SUGLASNOST MINISTARSTVA 'Predsjedništvo Skupštine odlučit će hoće li izmjene zagrebačkog GUP-a biti na sjednici 9. prosinca'

 
Drago Prgomet
 Damjan TadiĆ / CROPIX

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) potvrdio je u četvrtak da je u Gradsku skupštinu stigla suglasnost Ministarstva graditeljstva na izmjene zagrebačkog GUP-a, te najavio da će sazvati Predsjedništvo Skupštine gdje će se odlučiti hoće li GUP biti na dnevnom redu sjednice 9. prosinca.

"Ja ne mogu kao predsjednik Gradske skupštine svojevoljno staviti GUP na sjednicu 9. prosinca jer je ona proračunska, ali postoje i statutarne odredbe po kojima se to može učiniti. No, o tome odlučuje Skupština, a ne predsjednik Skupštine", rekao je Prgomet Hini i najavio da Predsjedništvo Gradske skupštine planira sazvati u utorak, 26. studenoga.

Kaže kako ne bi isključio mogućnost da izmjene GUP-a dođu pred gradske zastupnike na sjednicu 9. prosinca. "U tom slučaju bi uštedjeli oko 450.000 kuna, koje bi potrošili na novu sjednicu, a primjedbe oporbe bi bile da je to važna tema koja traži posebnu sjednicu. E, sad pokušat ćemo se naći tu negdje u dogovoru kako ćemo to realizirati", rekao je Prgomet.

Ako novi GUP ne bi išao na tu sjednicu, našao bi se sjednici koja bi se sazvala prije Božića, a Prgomet kaže da je to teško organizirati jer Božić i Nova godina padaju u dosta nezgodno vrijeme.

Na pitanje hoće li Klub zastupnika HDZ-a podržati izmjene GUP-a, Prgomet je odgovorio kako o tome tek trebaju donijeti odluku jer je sada bilo određenih izmjena u GUP-u i došla je nova suglasnost.

"Mi ćemo ponovno razgovarati na Gradskom odboru HDZ-a o GUP-u i ne želim prejudicirati nikakvu odluku", istaknuo je Prgomet.

Podsjetio je da su u HDZ-u prvi puta podržali GUP, no to je bilo prije izmjena i zadnje suglasnosti Ministarstva, a sada su tu neki novi detalji.

"Svakako ćemo na Gradskom odboru HDZ-a organizirati tematsku sjednicu i pozvati stručnjake koji se u to razumiju te ćemo donijeti konačnu odluku. To će biti već idućeg tjedna jer se nema baš puno vremena", najavio je Prgomet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:28