TVRDI RTL

PRIČA O MIGRANTU KOJI JE IZGUBIO KĆER DOBILA NOVI ZAPLET Sirijac prije mjesec dana u Sarajevu tražio azil bez djeteta?

Priča o sirijskom migrantu koji je u Hrvatskoj prijavio nestanak 5-godišnje kćeri dobila je novi zaokret. Naime, iz Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine za RTL-ovu Potragu potvrdili su da je 43-godišnji W.G. još 30. kolovoza u Sarajevu zatražio azil i da u njegovom društvu nije bilo nikakve djevojčice.

- Otac djeteta W.G., zajedno s još 19 lica, dana 30.8.2018. u TC Istočno Sarajevo iskazao je namjeru za podnošenje zahtjeva za azil. U navedenoj grupi nije bilo dijete ženskog spola. Ne isključujemo mogućnost da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata - stoji u odgovoru iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Wadie Gahzi trenutačno se nalazi u zagrebačkom Porinu, gdje je smješten nakon što je zatražio azil u Hrvatskoj. Njegova priča došla je u središte zanimanja nakon potresnog apela preko Twittera. On tvrdi da ga je policija presrela u jednoj trgovini kraj Plitvičkih jezera, razdvojila od djeteta, razbila mobitel i vratila nazad u Bosnu i Hercegovinu. Incident se navodno dogodio još 12. rujna. Policija je opovrgnula njegovu priču, a i djelatnici trgovine u selu Smoljanac tvrde da nisu vidjeli nikakve migrante iako je reporter Jutarnjeg terenskom istragom utvrdio da su koordinate GPS-a koje je Gahzi dao bile točne kao i da se migranti, po svemu sudeći, opskrbljuju u trgovini u kampu u blizini Smoljanca.

U međuvremenu, Sirijac se vratio na hrvatsko tlo, a njegova petogodišnja kćerkica osvanula je na web stranici nestali.hr. I ministar Božinović jučer je rekao da policija sve radi oko rasvjetljavanja cijeloga slučaja, da je u tijeku intenzivna potraga za djetetom.

Ekipa RTL-a upoznala je Sirijca s najnovijem otkrićem u svezi njegovog boravka u Sarajevu, ali on im je odgovorio da je u tako lošem psihičkom stanju da nije spreman razgovarati pred kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 04:28