DARKO HORVAT

‘Prihvatit ćemo 30-ak amandmana na Zakon o obnovi. Samoizolacija? Kriza je počela sedmi dan‘

Ministar graditeljstva Darko Horvat sudjelovao je na prvom javnom događaju od izlaska iz samoizolacije.
Darko Horvat
 Goran Mehkek/Cropix

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat gostovao je u RTL-u Danas. Razgovarao je s novinarom RTL-a iz Atrija Županijske palače u Varaždinu, gdje je sudjelovao na prvom javnom događaju od izlaska iz samoizolacije.

- Dani samoizolacije su bili ispunjeni intenzivnim radom na Zakonu o obnovi koji je u ovom trenutku najbitniji prioritet ove Vlade. Želimo oformiti sustav pomoću kojeg ćemo što prije startati s obnovom grada Zagreba, rekao je.

Na pitanje kako je biti u samoizolaciji, rekao je:

- Mi koji nismo naviknuti biti zatvoreni u četiri zida, podnijeli smo to relativno teško. Zašto teško? Nemate kontakt s javnosti osim telekomunikacijskim putem. Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje. Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilu jer je jedan dio saborske rasprave proveden i mimo mene, rekao je dodajući da bi ta rasprava o Zakonu o obnovi izgledala drugačije da je on mogao braniti zakon.

- Sve će doći na svoje mjesto, idu amandmani, ide ponovna rasprava i sigurno će biti dobar zakon, rekao je.

Govoreći o zakonu kazao je da su na njega podnesena 183 amandmana.

- Od toga neki su i duplani u smislu sličnih tematskih dijelova koje obrađuju. Na sutrašnju sjednicu Vlade ćemo otići s prijedlogom prihvaćanja 30-ak. To je široka lepeza i pojedinačnih i amandmana klubova koje smo spremni prihvatiti, kazao je Horvat.

- O Zakonu će se glasovati u petak. 30 dana nakon izglasavanja zakona morat ćemo oformiti Fond i donijeti prvi set programa mjera i to će biti prilika da točno definiramo kada građani mogu početi podnositi zahtjeve, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:32