PRIJAVA GRAĐANA

Prijavili Đakića i Dečaka zbog ratnog profiterstva: Gdje je nestalo pola milijuna maraka za oružje?

HDZ-ovac Josip Đakić, ujedno predsjednik HVIDRA-e, tvrdi da se nema čega bojati, da mu se podmeće pred izbore i najavljuje tužbu
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Grupa građana potpisana s "Hrvatski branitelji Virovitičko-podravske županije" podnijela je općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića i još trojice nekadašnjih vodećih ljudi obrane grada zbog sumnje u ratno profiterstvo.

Kako javlja internetski portal virovitica.net , anonimna prijava podnesena je i protiv bivšeg predsjednika općine Virovitica i predsjednika Kriznog štaba Ante Krište, tadašnjeg načelnika Policijske postaje Antuna Trohe te Đure Dečaka koji je, kao i Đakić, bio član kriznog stožera.

Anonimni potpisnici traže od općinskog državnog odvjetništva da ispita gdje je nestalo oko 500 tisuća tadašnjih njemačkih maraka koje je četvorka navodno prikupila od lokalnih poduzeća za kupnju oružja. Tvrde da oružje nije ni trebalo kupovati, jer da ga je bilo dovoljno nakon što je pala tamošnja vojarna bivše JNA.

HDZ-ovac Josip Đakić, ujedno predsjednik HVIDRA-e, tvrdi da se nema čega bojati, da mu se podmeće pred izbore i najavljuje tužbu protiv portala.

- Tada nisam bio ni na kakvoj funkciji u općini Virovitica niti sam skupljao novac . Živio sam u Pitomači. Netko se vjerojatno zaigrao s mojim imenom da bi me politički diskvalificirao u predstojećoj kampanji. Vjerojatno je to protuteža Linićevoj anonimki. Tužit ću onoga tko je to stavio na portal, a nije to provjerio kod mene - poručio je Đakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 12:52