JOŠ JEDAN SLUČAJ

‘Prije dva tjedna popila sam Römerquelle i osjetila peckanje. Završila sam na antibiotiku, i dalje ne razaznajem okuse‘

Čudila se kako je grlo peče, a kako se situacija nije smirivala posjetila je liječnicu opće prakse

Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix

Nakon što je Državni inspektorat naredio povlačenje sumnjivih proizvoda s tržišta zbog toga što je veći broj ljudi završio u bolnicama zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, u redakciju Dnevnik.hr javila se Mia Dumenčić koja tvrdi da je prije dva tjedna doživjela iskustvo slično trovanju.

Dumenčić je navodno popila Römerquelle nakon čega ju je krenulo peći grlo, nakon toga je završila na antibioticima, a posljedice osjeća i dalje - ne može razaznati okuse i ima crvene točkice na jeziku i grlu, piše Dnevnik.hr.

- Prije dva tjedna suprug i ja doputovali smo iz Njemačke te smo stali u Zagreb nešto obaviti. Sjeli smo u kafić na Trešnjevci, čekali smo montažu na automobilu. Popili smo kavu i Römerquelle s okusom limunske trave. Sjećam se kako sam konobaru još naglasila da mi donese bocu iz gajbe kako mi piće ne bi bilo prehladno, jer mi to ponekad smeta. Prvo sam popila kavu pa onda piće i odmah sam osjetila peckanje u grlu te stezanje. No, nisam obraća puno pozornosti na to jer smo jurili dalje u Našice, opisala je Mia.

Čudila se kako je grlo peče, a kako se situacija nije smirivala posjetila je liječnicu opće prakse.

- Kada je doktorica pogledala grlo, rekla je da je jako crveno i da izgleda kao da ga je izgrizla želučana kiselina. S time inače nemam problema. Liječnica mi je dala dvije kutije antibiotika te rekla da joj se javim ako se situacija ne smiri, rekla je Mia koja je trenutno u Njemačkoj te se šokirala onime što se događa u Hrvatskoj oko spornih pića.

- I dalje osjećam pečenje u grlu i stezanje, imam crvene točkice na jeziku i ždrijelu. Također, hrana mi je bljutava, nema okusa, opisuje Mia koja pije već drugu kutiju antibiotika koji joj, čini se, ne pomaže.

Iako je i suprug pio isto piće, nije ga popio do kraja te se dobro osjeća, malo ga je peckalo grlo, ali ništa zabrinjavajuće, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:04