KREĆU U FORMIRANJE VLADE

'PRIJEDLOG PROMJENE IMENA SABORA NIJE USUGLAŠEN S NAMA, A SMATRAMO GA I NEBITNIM' Iz Mosta stigao osvrt na sadržajan politički dan

Zadovoljni su izborom Reinera, podržavaju Oreškovića, tvrde da će smanjiti plaće zastupnicima...
 Dragan Matić / EPH

Iz sjedišta Mosta preko prioćenja su se osvrnuli na sadržajan dan u kojem je proglašen predsjednik Sabora, ali i u kojem su dobili priliku se upoznati s novim mandatarom Tihomirom Oreškovićem. U Mostu su izrazili zadovoljstvo izborom Reinera kao novog šefa Sabora, ali nisu propustili priliku upozoriti Domoljubnu koaliciju da budno prate svaki njihov korak. Ono što je zanimljivo jest da su svojim partnerima uputili 'packu' da ih nisu ništa pitali po pitanju promjene imena Sabora. Priopćenje možete pročitati u cijelosti:

Zadovoljni smo što je danas u Saboru sve prošlo u konstruktivnom tonu, unatoč nekim neugodnostima na koje smo već navikli. Podržali smo akademika Reinera kao kandidata Domoljubne koalicije i sada krećemo u proces formiranja Vlade na čijem je čelu gospodin Orešković u čiju stručnost i iskustvo imamo puno povjerenje. Suradnja s Domoljubnom koalicijom trajat će dok se reforme budu provodile i to prema unaprijed utvrđenom hodogramu.

Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih dvadeset godina tijekom vladavine dvaju velikih stranaka. Nećemo dopustiti da prilikom formiranja Vlade njezin dio budu ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama.

Kako je u svakom procesu promjena najpoštenije krenuti od sebe, inzistirat ćemo na smanjenju saborskih plaća i privilegija zastupnika. Znamo da nije riječ o svotama novca koje mogu biti ključne u smanjenju javnog duga ili proračunskih rupa, ali ipak to smatramo moralnim činom i vjesnikom promjena i reformi u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog promjena imena Sabora koje je predložio njegov predsjednik Reiner nije bio usuglašen s Mostom i smatramo ga posve nevažnim u kontekstu puno bitnijih reformi i poteza koji čekaju hrvatsku vladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:56