SKANDAL U MAKARSKOJ

'Prijete mi i govore da sam govno od čovika, zato bespravnu gradnju nebodera nasred plaže u Igranama nisam prijavio!'

Kod Makarske grade bez dozvole i nije ih briga. Sad će im uplašeni načelnik dati da legaliziraju 11 katova!

ZAGREB - Bizarni slučaj bespravne gradnje u mjestu Igrane dobio je svoj nastavak! Ako se obistine najave Ante Miličića, načelnika Općine Podgora, bespravno sagrađeni objekt na šest etaža u Igranama, čiji su vlasnici braća Ivan i Ante Antičić, mogao bi se legalizirati.

Nitko ih nije prijavio

Naime, sutra bi Općinsko vijeće Podgore, pod koju spada i naselje Igrane u Makarskom primorju, trebalo donijeti odluku o novom prostornom planu prema kojem bi se mogli legalizirati svi bespravno sagrađeni objekti koji imaju do 11 etaža! Naravno, pod uvjetom da vlasnici lokalnoj samoupravi podnesu zahtjev za legalizaciju. I da dokažu da su zgrade sagrađene na građevinskom zemljištu do 30. lipnja 2011. Prvi uvjet Antičići mogu ostvariti, drugi će ipak malo teže jer su tek ove godine krenuli s gradnjom bespravnog objekta.

Zašto odluka o legaliziranju bespravno sagrađenih objekata do čak 11 etaža, pitali smo Antu Miličića, prvog čovjeka Podgore.

- Da bi svi mogli legalizirati svoje objekte. Da se ljudima ne ruši kad su već uložili velike novce. Naravno, to nećemo dopustiti onima koji su gradili na pomorskom dobru ili na zemljištima koja nisu građevinska - kaže Miličić

- A jeste li čuli za slučaj u Igranama - pitamo.

- Donekle sam upoznat s Antičićevim slučajem, znao sam da ponovno bespravno gradi. Igrane je nekoliko puta obišao i komunalni redar, ali nitko te ljude nije prijavio - mirno će Miličić.

Pomorsko dobro

- Čekajte, vi ste znali da ilegalno gradi, a niste ga prijavili - pitamo u čudu.

- Gledajte, mi nismo imali nikakvu prijavu susjeda. A ako Igrancima koji žive odmah do njega ne smeta, što bi meni smetalo u Pod-gori - ležerno objašnjava.

- Ali, ne radi se tu o tome kome što smeta, nego se krši zakon. Riječ je o bespravnoj gradnji za koju ste znali, a niste je prijavili - kažemo.

- E gledajte, prijavio bih ja, ali me država ništa ne štiti. Ništa! - uzvrpoljio se Miličić i nešto višim tonom počeo objašnjavati zašto je prešutio ilegalnu gradnju.

- Lani sam prijavio četiri slučaja gdje ljudi grade na pomorskom dobru. Ej, pomorsko dobro! Došla je inspekcija, napisala im kazne od 2000 kuna i nikome ništa. Ništa nisu rušili. Ništa! A ja sam nakon toga među ljudima u Podgori postao govno od čovika, kurbin sin. Počeli su mi prijetiti. Zato nisam prijavljivao Ivana i Antu Antičića - objasnio je.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZADNJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:32