GLAVNI INSPEKTOR

PRIJETI MU OTKAZ JER JE UPOZORIO NA NEPOTIZAM Dinko Vodanović udaljen s radnog mjesta

Kastel Stafilic, 200312.Zracna luka Split.Na pisti zracne luke u Resniku odrzana je vjezba spasavanja iz ostecenog zrakoplova koji se prisino spustio. Sudjelovali su djelatnici aerodromsklih sluzbi, vatrogasci, medicininske ekipe, helikopteri HRZ-a i ostali spasitelji. Vjezbi su prisustvovali predstavnici svih regionalnih zracnih luka.Na slici: Dinko Vodanovic, glavni zrakoplovni inspektorFoto: Vojko Basic / CROPIX
 Vojko Basic / CROPIX

Glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović mogao bi već sljedećeg tjedna završiti na burzi jer je upozorio na nepotizam pri zapošljavanju u Agenciji za istraživanje zrakoplovnih nesreća, u kojoj je zaposlen, javlja HRT .

Vodanoviću se zamjera što je tekst o nepotizmu pri zapošljavanju u Agenciji za istraživanje zrakoplovnih nesreća poslao na niz adresa Europskoj komisiji te tako naštetio ugledu kuće koja ga hrani.

- Ja sam trenutno udaljen s radnog mjesta jer sam povrijedio interes i ugled Republike Hrvatske, tako stoji u odluci. Ja sam doma i čekam da me nečasno otpuste s radnog mjesta, izjavio je Vodanović za HTV.

Bojan Šenjug dolazi iz Zaboka i bivši je član HDZ-a, pa je očito imenovanju na funkciju šefa Agencije presudilo prijateljstvo s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem. Šenjugova zamjenica je Anita Koprivnjak, kći HNS-ova pomoćnika ministra obrane. Ovi ljudi, tvrdi Vodanović, ne zadovoljavaju uvjete natječaja, ali su podobni, javlja HRT .

Vodanović je dokazani stručnjak. Glavni je istražitelj svih zrakoplovnih nesreća, ali očito ima krimen - nije član ni jedne stranke.

- Volio bih da pokrenu kazneni postupak protiv mene, izjavio je Vodanović u Dnevniku 3 HRT-a te dodao:

- Kod nas u ovom trenutku bilo tko može biti istražitelj za nesreće, sa samo 15 dana tečaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:00