DRŽAVNI INSPEKTORAT

PRIJETNJA NA HRVATSKIM CESTAMA 'Vlasnici Mitsubishija, Audija i Harleyja, idite na servis!

 CROPIX/Getty Images

ZAGREB - Državni inspektorat temeljem obavijesti o opasnim proizvodima zaprimljenih putem RAPEX-a izvijestio je danas o nekoliko proizvoda iz kategorije motornih putničkih vozila za koje je utvrđeno da se nalaze na području Hrvatske, a predstavljaju opasnost za korisnike.

Kod motornih vozila Mitsubishi, model Lancer Evolution (CZ4A), proizvedenih između 2008. - 2014. godine, po RAPEX obavijest za potrošače riječ je o nedostatnoj čvrstoći vara cilindra kvačila, zbog čega se cilindar spojke može slomiti, što može rezultirati istjecanjem tekućine. Potrošače, koji su kupili šest takvih vozila, distributer za RH LMG AUTOKUĆA Staro Čiče obavijestio je o mogućnosti otklanjanja tog nedostatka.

Kod vozila Audi, 4G-MY 2011-2014 (modeli S6, RS6, S7), u izoliranim slučajevima dovod goriva se tijekom vremena može oštetiti zbog procesa u proizvodnji, pa te uređaje treba zamijeniti. Distributer P.Z. AUTO Velika Gorica izvijestio je potrošače koji su kupili tri takva vozila o mogućnosti provjere i zamjene uređaja za dovod goriva po potrebi.

Za pet motocikala Harley - Davidson, M.Y. 2014 Touring i Custom Vechicle Operation, potrebna je zamjena hidrauličnog cilindra spojke jer se hidraulički sustav spojke ne može dovoljno podići i odvojiti od spojke i postoji mogućnost da je ugrađena pogrešna pločica spojke. Distributer za RH KONGOVA GARAŽA Zagreb obavijestio je kupce o mogućnosti zamjene hidrauličnog cilindra spojke motocikla.

RAPEX obavijest za poslovne korisnike odnosi se na zamjena kočnih crijeva na parkirnim kočnicama HGV/busa, proizvedenih između 2012. – 2013. godine, proizvođača Scanie. Zbog pogrešaka u proizvodnji može doći do odvajanja spojeva kočnih crijeva pri čemu dolazi do gubitka djelotvornosti kočenja kod naplatka kočnice ili primjene parkirne kočnice. Riječ je o četiri vozila, a poslovne korisnije koji su kupili navedene autobuse distributer SCANIA HRVATSKA izvijestio je o mogućnosti provjere i zamjene kočnih crijeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:53