THE BLIND RUN

Priključite se hvalevrijednom projektu u kojem će sudjelovati slijepe i slabovidne osobe

Za svaki prehodani ili pretrčani krug svaki par osigurava određeni iznos novca koji će biti uplaćen Hrvatskom savezu slijepih

The Blind Run Race

 PROMO

U subotu, 15. listopada 2023., od 11 sati na području stare vojarne Samobor (Ulica Savke Dabčević Kučar) održat će se "The Blind Run 3". Projekt se organizira treću godinu zaredom, pokrenula ga je "Udruga Djeca za bolji svijet", a namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za osobe koje imaju problema s vidom te ih se uključilo u sve segmente društva, ali i prikupila sredstva za rad Hrvatskog saveza slijepih.

image

The Blind Run Race

PROMO

"The Blind Run" projekt, koji bismo na hrvatski jezik preveli kao "Utrka naslijepo", zamišljen je kao utrka, odnosno šetnja u kojoj sudjeluju slijepe i slabovidne osobe, ali i osobe koje nemaju problema s vidom. Osobe koje sudjeluju u utrci rutu prolaze u paru s drugom osobom. Ako će se utrci priključiti par od dvije osobe koje nemaju problema s vidom, jedna od njih tad će morati staviti maskicu za oči. Uvjet je da barem jedna osoba koja šeta ili trči u paru s drugom nema mogućnost vidjeti kamo se kreće. Parovi će biti povezani vezicom kako bi se kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru. Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, a prilozi su dobrovoljni. Sav novac koji se tako prikupi ide za Hrvatski savez slijepih.

Pravila utrke

Osobe koje se 15. listopada priključe projektu "The Blind Run" mogu trčati ili hodati u paru. Dužina kruga je cca 800 metara. Broj krugova koji su prolaznici prošli unutar jednoga sata donijet će i pobjednika utrke/šetnje. Za svaki prehodani ili pretrčani krug svaki par osigurava određeni iznos novca koji će od strane sponzora biti uplaćen Hrvatskom savezu slijepih.

image

The Blind Run Race

PROMO

Za one koji neće sudjelovati u šetnji/utrci bit će organizirano upoznavanje sa psima vodičima, razne igre tijekom kojih će s prekrivenim očima morati odgonetnuti koji predmet drže u ruci ili će morati precizno prelaziti poligon, upoznavanje s Brailleovim pismom, a sve kako bi se svi senzibilizirali s osobama koje ne vide. Svi koji se priključe ovom projektu dobit će medalju i prigodne nagrade. Očekuje se oko 500 natjecatelja.

Udruga "Djeca za bolji svijet" u cilju ima djecu od malih nogu učiti prihvaćanju različitosti, usvajanju novih znanja, razvijanju nove vještine, svakodnevnom pomaganju drugima, kako se odgovorno odnositi prema prirodi, životinjama i cijelom ekosustavu, kreirajući tako bolji i ljepši svijet.

image

THE BLIND RUN RACE

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:29