OGLASILA SE POLICIJA

‘Primili smo dvije dojave o tulumu na Jarunu, ali ondje nije bilo kršenja epidemioloških mjera‘

U policiji tvrde kako okupljene osobe nisu bile u većim skupinama te da nisu utvrdili niti jedan prekršaj ili kazneno djelo
Mladi se zabavljaju na Jarunu
 Damir Krajač/Cropix

Na društvenim mrežama i u medijima kruži nova snimka okupljanja stotina mladih od subote navečer, ovog puta na Jarunu, a od zagrebačke policije doznaje se u nedjelju da policijski službenici nisu utvrdili prekršaje niti kršenje epidemioloških mjera.

Na snimci, objavljenoj u nedjelju ujutro u facebook grupi u kojoj se okupljaju studenti koji žive u Studentskom domu "Stjepan Radić", vidi se kako se mladi druže, pjevaju i skaču uz glasnu glazbu, a u pozadini je i zapaljena baklja.

Hina od zagrebačke policije doznaje da su sinoć zaprimili dvije dojave o okupljanju osoba na Jarunu oko jezera, prvi put nešto iza 22 sata i drugi put oko tri ujutro. Nakon toga više nije bilo dojava.

"Policijski službenici postupanjem nisu utvrdili nikakve prekršaje, kaznena djela kao niti kršenje epidemioloških mjera, odnosno provjerom na mjestu događaja utvrđeno je da su se sve okupljene osobe držale propisanih mjera", ističu u policiji.

Iako neki mediji navode da je riječ o nekoliko stotina mladih, iz policije kažu da okupljene osobe nisu bile grupirane u većim skupinama i grupama.

"Čim je utvrđeno da nema kršenja epidemioloških mjera, znači da nije broj veći od dozvoljenog", pojašnjavaju.

Iza 20 sati te nešto iza ponoći imali su dojave i o okupljanju kod HNK-a, ali je provjerom na mjestu događaja također utvrđeno da se osobe pridržavaju propisanih mjera.

Prethodno, u petak navečer, velik broj mladih okupio se kod Studentskog doma "Stjepan Radić", a iz policije su potvrdili da su tijekom tog postupanja usmeno pozvali okupljene osobe na poštivanje epidemioloških mjera te da se trebaju razići, a što su okupljeni građani i napravili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2021 23:23