NISKI UDARCI

Primorac: U mojoj Hrvatskoj Vidošević bi bio u zatvoru

Vidošević je poručio Primorcu da se koncentrira na svoj program, ako ga ima. Pozvao ga je i da pokaže svoj plan borbe protiv nasilja u društvu
 Igor Sambolec/CROPIX

ZAGREB - Ili će se gospodin Vidošević ispričati pod hitno i lijepo to džentlmenski napraviti mojoj supruzi ili ćemo ga mi uskoro tužiti - poručio je nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac svom suparniku Nadanu Vidoševiću jer je ovaj prošli tjedan ustvrdio da Primorac tuče žene.

Vidošević je to izjavio nakon što ga je Primorac prozvao da u Hrvatskoj gospodarskoj komori zapošljava svoje rođake.

Razloge zašto ga Vidošević napada, Primorac pak vidi u tome što je u svojoj kampanji pokrenuo pitanje korupcije i porijekla imovine. Prema riječima bivšeg ministra obrazovanja, kod Vidoševića postoje problemi kao što su “Dalmacijacement, Meštrovićev atelijer, Pješčana uvala u Istri te Hajduk u kojem je nestalo 4,5 milijuna tadašnjih maraka u vrijeme dok je Vidošević bio predsjednik kluba”.

- Zbog čega Državno odvjetništvo nije ništa napravilo nakon što je policija pokrenula istragu zbog osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo od 4,5 milijuna maraka? U mojoj Hrvatskoj, ako Državno odvjetništvo utvrdi odgovornost, Vidošević će biti u zatvoru - poručio je Primorac na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Nadana Vidoševića previše ne uzbuđuju najave bivšeg Sanaderova ministra. Ne namjerava se ispričati.

- Ako on ima saznanja da sam učinio nešto protuzakonito, a to nije prijavio, učinio je kazneno djelo po članku 300. st. 1 i 2. Kaznenog zakona jer je time prikrivao kazneno djelo - odgovorio je danas Vidošević. Protukandidatu je poručio da se “skoncentrira na svoj program, ako ga ima”. Pozvao ga je i da “pokaže svoj plan borbe protiv nasilja u društvu”.

- Ja ne tučem nikoga. Ja sam sin svoje majke, ja sam suprug svoje žene i otac svojih kćeri. Uvijek ću braniti svaku ženu od psihičkog i fizičkog zlostavljanja - poručio je Vidošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:13