PRIJATELJSKA GESTA

PRINC CHARLES PISAO MILANOVIĆU 'Duboko sam potresen i tužan zbog devastacije koju je izazvao potres u Zagrebu, odlučio sam donirati u Fond za obnovu'

Zoran Milanović (lijevo), princ Charles i supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla tijekom posjeta Zagrebu 2016. (desno)
 CROPIX

Princ Charles poslao je ovoga tjedna pismo predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću u kojem mu je izrazio 'duboku potresenost i tugu' zbog posljedica razornog potresa koji je pogodio Zagreb prije nešto više od mjesec dana, potvrdili su u veleposlanstvu Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj.

U pismu je princ od Walesa naveo da ga je 'neizmjerno šokiralo' što je toliko mnogo vrijednih povijesnih zgrada u hrvatskoj metropoli pretrpjelo značajna oštećenja, napominjući da su mu uspomene na posjet Hrvatskoj prije četiri godine 'drage i posebne'.

Charles je u znak priznanja dobrih odnosa između Britanije i Hrvatske donirao u Fond Vlade RH za obnovu Zagreba, no nije objavljeno o kojem je iznosu riječ.

- Njegova Kraljevska Visost izražava „duboku potresenost i tugu“ zbog žrtava i devastacije koju je prouzročio potres u Zagrebu 22. ožujka ove godine, navode u britanskom veleposlanstvu.

- Budući da moja supruga i ja imamo tako drage i posebne uspomene na posjet Hrvatskoj prije četiri godine, neizmjerno me šokiralo čuti da je toliko vrijednih povijesnih zgrada u Zagrebu pretrpjelo toliku štetu, napisao je između ostalog princ Charles.

- S obzirom da je potres pogodio Zagreb usred pandemije COVIDa-19, mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je potres prouzročio za Vašu zemlju, napisao je Princ od Walesa Zoranu Milanoviću.

- Hrvatska i njeni ljudi u našim su mislima i molitvama u ovim bolnim i teškim trenucima, zaključio je princ Charles.

Inače, princ od Walesa je nedavno izašao iz izolacije nakon što je prebolio koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:38