‘DUBOKO SAM TUŽAN‘

Princ Charles pisao Milanoviću nakon potresa: Teško je i zamisliti koliko teško pada ovaj udarac

Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla šalju ‘najtopliju podršku ljudima u Hrvatskoj u ovim nepojmljivo teškim trenucima‘
Princ Charles
 Geoff Caddick/various sources/AFP

U pismu Predsjedniku RH Zoranu Milanoviću, Njegova Kraljevska Visost Princ od Walesa izrazio je „duboku tugu“ zbog još jednog potresa koji je pogodio Hrvatsku te tragičnih ljudskih žrtava u Petrinji i okolnom području.

- Misli i osjećaji moje supruge i mene su s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, onima koji su ozlijeđeni ili su izgubili svoje domove, napisao je Princ od Walesa.

- Teško je i zamisliti koliko teško pada ovaj posljednji udarac, usred ove užasne pandemije za koju znam da nastavlja okrutno pogađati i Hrvatsku, i samo devet mjeseci nakon razornog potresa u Zagrebu.

Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla šalju "najtopliju podršku ljudima u Hrvatskoj u ovim nepojmljivo teškim trenucima".

Princ od Walesa, koji je nekoliko puta posjetio Hrvatsku (zadnji put 2016.), donirat će izvjestan iznos novca Crvenom križu, koji prikuplja i distribuira pomoć ugroženima. Isto je učinio u ožujku kada je Zagreb stradao u potresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:27