PREDSJEDNIČKI IZBORI

Pripadnici Oružanih snaga SRH u mirovnim misijama glasuju u Poljskoj, Afganistanu i na Kosovu

 MORH/5. HRVCON

Pripadnici Oružanih snaga RH koji su u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu glasuju u nedjelju, u drugom krugu predsjedničkih izbora na biračkim mjestima u Poljskoj, u Afganistanu i na Kosovu, sukladno Zakonu o izboru Predsjednika Republike Hrvatske.

Mogućnost glasovanja imalo je više od 200 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama.

Tako, pripadnici 5. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj glasuju na biračkom mjestu u vojarni "Bemowo Piskie" u tom mjestu, a pripadnici 11. hrvatskog kontinegenta u misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support - RS) u Islamskoj republici Afganistan glasuju na biračkim mjestima u kampu Gibson u Kabulu i kampu Marmal u Mazer-e-Sharifu.

Također, pripadnici Oružanih snaga RH koji su na službi u operaciji potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR) imaju mogućnost glasovanja i to u Prištini u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Kosovo, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Pripadnici Oružanih snaga RH koji su na dan drugog kruga predsjedničkih izbora u službi u Oružanim snagama RH u kojima neće biti organizirana biračka mjesta, glasuju na najbližem redovnom biračkom mjestu.

Organiziranje glasovanja za pripadnike OS RH u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama sukladno je rješenjima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) o određivanju biračkih mjesta u inozemstvu, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:41