'BRZI I ŽESTOKI'

PRIPREMITE SE, OVOG VIKENDA NEKE OD NAJPROMETNIJIH ULICA U ZAGREBU BIT ĆE ZATVORENE ZBOG UTRKE Donosimo pregled obilaznica kojima ćete moći voziti

Ilustracija
 Ranko Šuvar / CROPIX

U Zagrebu se ovog vikenda održava tradicionalno međunarodno autoslalom i kronometar natjecanje Brzi i žestoki 17, Nagrada Grada Zagreba.

Zbog ovog dinamičnog natjecanja neke će prometnice, sukladno odobrenju Grada Zagreba i zagrebačke policije, tijekom dva dana održavanja biti potpuno zatvorene za promet.

Tako će od subote 21. rujna u 8 sati ujutro pa sve do nedjelje u 22 sata biti zatvoreni istočni i zapadni kolnici Ulice Hrvatske bratske zajednice, djelomično dvije kolovozne trake južnog kolnika Vukovarske u visini Ulice HBZ te sjeverni kolnik nadvožnjaka iznad Slavonske avenije u visini Ulice HBZ.

Za građane su predviđeni i obilazni pravci. Za Ulicu grada Vukovara sugerira se obilazak (u smjeru istok-zapad) slijedećom rutom:

Ulica grada Vukovara – Savska cesta –Slavonska avenija

Za smjer zapad-istok sugerira se obilazak rutom:

Ulica grada Vukovara – Avenija Marina Držića – Slavonska avenija

Što se Slavonske avenije tiče, obilazni pravac u smjeru istok-zapad predviđen je na ruti:

Slavonska avenija – Savska cesta – ulica grada Vukovara,

dok se u suprotnom pravcu sugerira ruta

Slavonska avenija – Avenija Marina Držića, Vukovarska

Utrka u organizaciji Autokula "Ina Delta" organizira se pod počasnim pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića i Gradske Skupštine. Natjecanja su upisana u kalendar FIA Centralno europske zone(CEZ), Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) i Zagrebačkog automobilističkog saveza (ZAS), a boduju se za Prvenstvo Centralno europske zone u autoslalomu, Prvenstvo Hrvatske u kronometar vožnjama i autoslalomu i Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kronometar vožnjama i autoslalomu, navode organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:31