VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite se za hladan vikend: Bit će minusa, u nekim dijelovima zemlje padat će i snijeg

U kontinentalnom dijelu Hrvatske povremeno će biti uglavnom slabog snijega, ponegdje uz stvaranje tankog snježnog pokrivača

vremenska prognoza

 Cropix/DHMZ

Ovog vikenda i početkom idućeg tjedna možemo očekivati hladno vrijeme. U kontinentalnom dijelu Hrvatske povremeno će biti uglavnom slabog snijega, ponegdje uz stvaranje tankog snježnog pokrivača, dok će na Jadranu prevladavati vedro, najavljuje meteorolog Ivan Čačić s Nove TV.

Dodaje kako će sutra ujutro u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno, ponegdje sa slabom susnježicom ili snijegom. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, dok istok zemlje očekuje mjestimice umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Na Jadranu prema otvorenom moru umjeren do jak sjeverozapadnjak, a južnije od Makarske umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -2, uz obalu od -1 do 3, a na otocima od 3 do 6 Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima, osobito početkom dana i ponovno navečer. Sredinom dana povremeno snijeg pa susnježica. Tanji snježni pokrivač može nastati ponegdje u višim predjelima i na sjeveru. Vjetar većinom slab. Bit će hladno uz najvišu dnevnu temperaturu od dva do pet stupnjeva.

U istočnim predjelima također promjenljivo i hladno. Povremeno snijeg, ponegdje uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, sredinom dana uz poneki jaki udar.

U Gorskoj Hrvatskoj bit će promjenljivo, ponegdje sa slabim snijegom. Na Jadranu pretežno sunčano, a na Kvarneru povremeno uz umjerenu naoblaku. U gorju vjetar većinom slab. Na Jadranu, osobito prema otvorenom moru, umjeren do jak sjeverozapadnjak. Poslijepodne u gorskom području od 0 do 3, a na Jadranu od 4 do 9 stupnjeva.

Dalmaciju očekuje djelomice sunčano vrijeme pa će tako od sredine dana puhati umjeren, prema otvorenom moru ponegdje i jak sjeverozapadnjak, koji će navečer okrenuti na tramontanu i buru. Temperatura će se kretati od 6 do 10 stupnjeva, prenosi Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 11:14