PUHAT ĆE JAK VJETAR

PRIPREMITE SE ZA OLUJU Sa sjeverozapada stiže jače naoblačenje, bit će kiše i snijega

 Joško Ponoš/CROPIX

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, nakon promjenljivo oblačnog, a na Jadranu ponegdje i kišovitog nedjeljnog jutra i prijepodneva, poslijepodne sa sjeverozapada slijedi jače naoblačenje s kišom koja će navečer, uz zahladnjenje, u gorju, a mjestimice i u nizinama prijeći u susnježicu i snijeg. U gorskim predjelima očekuje se i snježni pokrivač.

Na kopnu će zapuhati umjeren do jak sjeverac, a na Jadranu će umjereno do jako jugo navečer na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru.

Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 11 u unutrašnjosti te od 10 do 14°C na obali i otocima.

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku objavio žuto upozorenje, što znači da vremenski uvjeti mogu biti potencijalno opasni. U unutrašnjosti upozorenje vrijedi zbog mogućih jakih i vrlo jakih udara vjetra, poledice te nekoliko centimetara snijega, koliko bi ga u večernjim satima moglo napadati. Na Jadranu je upozorenje izdano zbog olujne bure.

U ponedjeljak se očekuje barem djelomice sunčano i uglavnom suho, povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro uz više oblaka na južnom Jadranu ponegdje može biti malo kiše, a u kopnenim predjelima mjestimice magle.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu ujutro i prijepodne umjerena, ponegdje i jaka bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne će oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -5 do 0, a na Jadranu između 4 i 10 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 13 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:51