StoryEditor
POSEBNA REGULACIJA

PRIPREMITE SE, ZAGREBU PRIJETE PROMETNE GUŽVE U metropolu stiže kineska delegacija, ZET izdao detaljne upute o promjeni svojih linija

Blokada prometa / Ilustracija
 Marko Todorov / CROPIX

Zbog dolaska kineske delegacije prevođene predsjednikom Državnog vijeća Narodne Republike Kine Lija Keqianga u Hrvatsku - u utorak navečer i srijedu tijekom dana u Zagrebu će povremeno biti na snazi izmijenjeni prometni režim, a očekuju se kratkotrajni zastoji i zaustavljanje prometa, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem, najavio je u ponedjeljak ZET.

U utorak, 9. travnja, oko 20 sati očekuju se kratkotrajni zastoji u autobusnom i tramvajskom prometu zbog prolaska kineske delegacije od Zračne luke preko Avenije Većeslava Holjevca, Ulice grada Vukovara i Savske ceste do hotela Westin, a dan poslije, u srijedu, 10. travnja, u vremenu od 9 do 17 sati kratkotrajni prekidi tramvajskog prometa u užem dijelu grada kao i na autobusnoj liniji 118 (Trg Mažuranića – Voltino), odnosno na autobusnim linijama terminala Britanski trg.

Autobusna linija 150 (Garaža Tuškanac – Gornji Grad – Trg bana Josipa Jelačića) u srijedu će biti obustavljena od 7 do 16.30 sati te će prvi polazak od garaže Tuškanac ostvariti u 17 sati. Također, linija 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje), u razdoblju od 14.30 do 16.30 sati neće čekati polazno vrijeme na okretištu Gornje Prekrižje već će odmah nakon izlaska putnika nastaviti vožnju prema Britanskom trgu.

Iz sigurnosnih razloga, a prema nalogu policije, za vrijeme stajanja vozila u zastoju izvan stajališta, putnici neće moći napuštati vozila, napominju iz ZET-a.

"Tijekom navedena dva dana promet u Zagrebu će biti posebno reguliran, zbog čega se očekuju zastoji i manje gužve stoga ovom prilikom pozivamo građane na strpljenje i suradnju", javljaju iz policije.

Policijska uprava zagrebačka će u narednim danima informirati građane o posebnoj regulaciji prometa na prilaznim pravcima, u zonama hotela i središtu grada.  

"Tijekom vikenda 6. i 7. travnja te ponedjeljka 8. travnja policijski službenici i prometni redari Grada Zagreba će na vozilima, zatečenim u zonama zabranjenog parkiranja, ostaviti obavijest s uputama za 9. i 10. travnja te molimo građane da ih se pridržavaju", otkrivaju iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2020 18:33