BROJKE SU DOBRE

Pritisci uoči Eura, hoće li se produljiti radno vrijeme kafića? Doznali smo kakva je odluka

Mnogi će reći da jedan sat dulje rada i nije neki problem, barem što se tiče ‘širenja korone‘
 Luka Gerlanc/Cropix

Europsko prvenstvo u nogometu samo što nije počelo, pa ne čudi što vlasnici kafića računaju produljenim radnim vremenom nadoknaditi izgubljeno tijekom korone.

Ovih dana zato je pritisak na Nacionalni stožer popriličan, a sve ne bi li se moglo raditi do ponoći dokad bi mogle potrajati neke utakmice. Mnogi će reći da jedan sat dulje rada i nije neki problem, barem što se tiče "širenja korone". No, kako saznajemo, u Stožeru pušu na hladno i ne žele odlučiti na prečac. Kažu, sve ovisi o ovotjednim brojkama i onome što će reći struka kao zadnju riječ u eventualnom dodatnom popuštanju mjera.

Naime, brojke su zaista dobre pa je jučer bilo samo 157 novih slučajeva covida-19, a u bolnicama tek 579 pacijenata. Šest osoba je preminulo. Ipak, ugostitelji će morati pričekati moguću odluku o produljenju radnog vremena za jedan sat jer, kažu u Stožeru, prioritet je maksimalno smanjenje broja oboljelih koji će biti odlučujući za eventualno ublažavanje mjera idućih dana. Činjenica je da se situacija s virusom popravlja pa se tako i bolnice vraćaju sve više u redovitu djelatnost, uz smanjenje broja covid-kreveta.

U najvećoj covid-bolnici u Hrvatskoj, KB-u Dubrava, kako je nedavno već najavio ravnatelj prof. dr. Ivica Lukšić, od danas ponovno kreću s radom poliklinike i dijagnostika jer je na liječenju od covida-19 u toj bolnici trenutačno samo 110 pacijenata. Naime, KB Dubrava je gotovo godinu dana bila zatvorena za ostale pacijente, a liječnici koji se nisu bavili covidom, dosad su radili u ambulantama domova zdravlja gdje su primali svoje pacijente te u KBC-u Zagreb i KB-u Merkur. Rad je reorganiziran i u KBC-u Split tako da su se neki odjeli vratili u svoje prostore i počeli primati i ostale pacijente jer se u posljednjih petnaestak dana znatno smanjio broj pacijenata s koronom.

U KBC-u Rijeka kažu da im je prioritet smanjiti liste čekanja koje su se zbog covida u toj bolnici tijekom zime i proljeća znatno povećale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 18:16