POSAO ZA ŠVICARSKE FINANCIJERE > OPTUŽBA OD 250 MILIJUNA NIJE BREME

Pritvor nije promijenio stil života Josipa PROTEGE: Kupuje MANJU BANKU i zimuje u Tajlandu

 Biljana Gaurina/CROPIX

Bivši predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega, kojeg USKOK tereti da je s dvojicom kolega oštetio banku za 225 milijuna kuna te za još 26 milijuna kuna kroz menadžerske bonuse, dok čeka novu odluku suda o utemeljenosti optužnice, nastavlja s poslovanjem u svijetu financija.

Protega se, neslužbeno doznajemo, nedavno zaposlio u predstavništvu jedne inozemne tvrtke koja se bavi financijama. U jednom se društvu, također neslužbeno doznajemo, pohvalio kako u toj kompaniji bavi preuzimanjem jedne manje banke u Hrvatskoj.

Apsurd: Zbog probijenog roka istrage optužnica za Bankomat mogla bi pasti

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kaže da ne zna je il se Protega zaposlio.

- Znam da je tražio posao, ali ne znam je li ga i našao - kazala je.

Također je dodala da njemu nije blokirana sva imovina.

- Dio imovine - dodala je.

Društvo iz Baltazara

No, Protega iako mu je dio imovine blokiran ima sasvim dovoljno da može njegovati isti životni stil koji je vodio i ranije dok je upravljao bankom. I danas zimske praznike provodi po egzotičnim zemljama. Ove zime je primjerice, doznajemo, dva tjedna odmarao na Tajlandu.

Isto tako ga se može vidjeti da i dalje ruča i večera po skupim zagrebačkim restoranima, pa se nedavno s društvom, doznajemo, počastio u restoranu Baltazar.

Neslužbeno smo doznali da s vlasnikom restorana Slobodanom Čimburom ima i poslovne planove o gradnji vile na Kornatima, ali nam je vlasnik restorana tu informaciju jučer demantirao.

- Da bar gradimo vilu. To bi značilo da nismo propali, ali ovako moram to demantirati - kazao je Čimbur.

Bivši čelnici Podravke došli na Županijski sud na nastavak suđenja u aferi Spice

Nezadovoljni susjedi

Inače, Protegu se često može sresti u samom zagrebačkom centru, na popularnoj ‘špici’, kako ispija kavcu u nekom od lokala. I dalje njeguje specifčnu zalizanu frizuru, a oni koji su ga nedavno vidjeli kažu da se dobro drži i da ne djeluje nimalo nervozno u iščekivanju sudskog postupka.

Ranije se već pisalo da Protegina imovinska kartica nije skromna.

Mediji su pisali da posjeduje vilu od 140 četvornih metara sa 500 kvadrata dvorišta na Šestinskom vrhu, u blizini Predsjedničkih dvora.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:37