KAZNENA PRIJAVA

Pritvoren 51-godišnji muškarac u Sisku, nagovorio druge da za njega dižu kredite koje nije vratio

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog prijevare, krivotvorenja isprava i utaje

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

Službenici Policijske postaje u Sisku, uz kaznenu prijavu, predali su pritvorskom nadzorniku sisačko-moslavačke Policijske uprave 51-godišnjaka koji je, počinio više kaznenih djela, a među ostalim, dovodio je u zabludu osobe koje su za njega dizale kredite koje im nikada nije vratio.

Službenici Policijske postaje u Sisku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog prijevare, krivotvorenja isprava i utaje, priopćeno je u petak.

Njega se sumnjiči da je od srpnja do studenoga na području Siska doveo u zabludu 48-godišnjakinju, koju je nagovorio da podigne kredit, nakon čega mu je dala 60.000 kuna koje joj nikada nije vratio. Nakon toga osumnjičenik je doveo u zabludu i 24-godišnjaka, koji je podigao nekoliko kredita u ukupnom iznosu od 460.000 kuna te mu je predao sav novac, koji mu je po dogovoru trebao vratiti, što nije učinio. U srpnju je krivotvorio ugovor o kupoprodaji motornog vozila između njega i oštećenika, nakon čega je vozilo prodao.

Također je utvrđeno da je u studenome na području Siska u trgovačkom društvu u ime 24-godišnjakinje iznajmio automobil, koji nije vratio, nego ga je krivotvorenim ugovorom prodao.

Od 5. do 10. studenoga u Strelečkome, mjestu na području Martinske Vesi, u ime 24-godišnjakinje krivotvorio je kupoprodajni ugovor na osnovi kojeg je od muške osobe kupio automobil kojim se koristio, a od kolovoza do studenoga na području Siska u trgovačkom društvu iznajmio je dva automobila koja nije vratio, čime je oštetio trgovačko društvo oko 230.000 kuna.

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskome nadzorniku sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2022 16:33