SRAMOTAN VIDEO

Privedeni tipovi koji su se potukli na reli stazi, organizatori u šoku: ‘Riskirali smo živote da bi ovo spriječili!‘

Toj šačici razularenih muškaraca nije bilo bitno jesu li na travatoj nizbrdici ili na kolniku dok srljaju jedan na drugoga poput pijetala u kokošinjcu

Tučnjava na WRC-u

 /Screenshot

"Via, via arriva la macchina! Viaaa! Via!" - izvikivao je prestravljeno talijanski posjetitelj dok su se pred njim, na nizbrdici, tik uz stazu WRC Rally Croatia na području Ozlja naguravali i odgurivali muškarci. Sramotne i besmislene scene pokušavali su nadasve korektno i pristojno riješiti redari te jedan policajac koji su na trenutke, barem se tako činilo, zaboravljali na opasnost koja im prijeti svakog trena iza zavoja.

Riskirajući vlastite živote uz samu stazu kao i na njoj, smireno su ukazivali nabrijanim muškarcima, dok su se uz psovke naguravali, da se maknu i primire. Jer toj šačici razularenih muškaraca nije bilo bitno jesu li na travatoj nizbrdici ili na kolniku dok srljaju jedan na drugoga poput pijetala u kokošinjcu samo što je u tom slučaju bila riječ o opasnoj reli stazi. Jer, svega nekoliko sekundi nakon što su svi ljudi ali i predmeti koji su im ispadali dok su se naguravali, sklonjeni s ceste, iz zavoja je doslovno doletjela u punoj brzini WRC Toyota ostavivši publiku toga trenutka doslovno u šoku.

Policija je vrlo brzo detektirala odgovorne te su trojica muškaraca starih 23, 28 i 30 godina završili u policijskoj postaji na kriminalističkoj obradi. Razlog? Tučnjava. Točnije za policiju su se u subotu popodne u naselju Dančulovići kod Ozlja ogriješili o Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira te o Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Iz PU karlovačke kažu da će sutra tijekom prijepodneva uhićena trojka biti dovedena na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog, a jesu li bili pod utjecajem alkohola nije poznato.

Podsjetimo, nakon što je video snimka sramote preplavila društvene mreže i i akteri naišli na osudu javnosti, Organizacijski odbor WRC Rally 2023 oglasio se priopćenjem u kojem najoštrije osuđuju ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazanih u videu.

-Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase - zaključili su iz Odbora WRC Rallyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:04