NEPOŠTENE METODE

PRLJAVA KAMPANJA U SDP-u: Milanović stranački SMS koristi za promidžbu, a protukandidatima ne da ni popis članova

 Damjan Tadić/CROPIX

Sve je veće nezadovoljstvo SDP-ovaca koji nisu skloni Zoranu Milanoviću dati svoj glas za novi mandat na čelu stranke, a ljuti ih to što aktualni predsjednik očito zlorabi svoju sadašnju poziciju u stranačkoj kampanji, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je Zadranin Duško Polovina Lungo, jedan od trojice koji su najavili svoju kandidaturu za šefa SDP-a, izjavio da mu stranka ne dopušta korištenje stranačkih prostorija i raspolaganje popisom članova-birača, to očito ne važi za sve potencijalne kandidate, navodi Slobodna Dalmacija.

Naime, Milanovićevi neistomišljenici upozoravaju na stranački SMS koji je proteklih dana stigao na zaslone mobitela SDP-ovaca u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dakle, s broja koji ih inače obavještava o redovnim stranačkim aktivnostima, ovih im dana stižu poruke sljedećeg sadržaja: "Pozivamo vas na susret Zorana Milanovića sa članovima stranke u četvrtak, 11.2. u 19 sati u Splitu, Gradsko kazalište mladih, Trg Republike 1/I (Prokurative)".

Iako je u SMS-u izbjegnuto tituliranje predsjednika stranke, odnosno kandidata za novog predsjednika, jasno je, ističu, kako se radi o Milanovićevom predizbornom skupu, a ne o "nekoj redovnoj" aktivnosti SDP-ovaca ili sazivanju bilo kakvog stranačkog tijela.

Dakle, čini se da je Milanović upregnuo i stranačku mašineriju u pridobivanje glasova svojih stranačkih kolega, što je privilegij na koji Zlatko Komadina i Polovina ne mogu računati, jer kampanja pod jednakim uvjetima za sve još i nije službeno počela, pošto rok za predaju minimalno 1000 potpisa istječe krajem veljače.

Ako je već normalno da je Milanović svakodnevno na televiziji kao bivši premijer i šef najveće oporbene stranke, čime ostvaruje veliku medijsku prednost u odnosu na potencijalne protukandidate, nije normalno i, na koncu, nije nimalo fer ni principijelno da ima monopol i na stranačku infrastrukturu, odnosno mehanizme komuniciranja, čuju se glasovi nezadovoljstva SDP-ovaca koji traže promjene u vrhu stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:17